Mes turime 372 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:539
mod_vvisit_counterŠią savaitę:3262
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:55550
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Natas Burokas – pasaulio čempionas

2018 m. spalio 31 d., trečiadienis Nr.81 (1805)

Tris dienas Vilniuje „Lietuvos ryto“ sporto arenoje vyko graplingo pasaulio čempionatas, kuriame sėkmingai pasirodė ir du Lietuvos rinktinės sudėtyje kovoję Švenčionių sporto klubo „Liūto narvas“ sportininkai, startavę U-17 grupėje. Svorio kategorijoje iki 72 kg kovojęs Natas Burokas, įveikęs du varžovus tapo pasaulio čempionu, o Lukas Kirka, startavęs svorio kategorijoje iki 68 kg, iškovojo bronzos medalį. Sveikindamas jų trenerį Dainių Buroką su puikiais pasiekimais, paprašiau trumpai papasakoti apie patį pasaulio čempionatą.

- Kadangi Graplingo federacija dar jauna, vos 5 metai, tai buvo pirmas mūsų federacijos pasaulio čempionatas, kuriame dalyvavo sportininkai iš Lietuvos, Lenkijos, Latvijos, Baltarusijos, Estijos, Rusijos ir net Kirgizijos. Man, kaip teisėjų kolegijos pirmininkui, teko ne tik teisėjų darbą organizuoti, bet ir kitų rūpesčių buvo per akis, tad savo kovotojus galėjau palaikyti tik morališkai. Esu patenkintas jų rezultatais, - mintimis apie pasibaigusį pasaulio čempionatą dalinasi Dainius Burokas, o apie iškovotą pasaulio čempiono diržą ir, žinoma, vardą kalbėdamas Natas Burokas sakė, kad sunkiausia buvo finalinė kova, nes teko kovoti su priešininku, su kuriuo anksčiau neteko kovoti. Šiam pasaulio čempionatui jis du mėnesius vasarą ruošėsi JAV, Greisi Renzo klube, ir jautėsi kitoks pasiruošimo lygis. Tad buvo atsargus, o pergalę iškovojo užlauždamas priešininko ranką.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis