Mes turime 300 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:460
mod_vvisit_counterŠią savaitę:3183
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:55471
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Žemės mokestį reikia sumokėti iki lapkričio 15 d.

2018 m. spalio 31 d., trečiadienis Nr.81 (1805)

Gyventojams bei įmonėms Elektroninio deklaravimo sistemoje (deklaravimas.vmi.lt) jau pateiktos žemės mokesčio deklaracijos. Mokėtiną žemės mokesčio sumą galima sužinoti ir prisijungus prie „Mano VMI“(www.vmi.lt/manovmi). Tiems žemės savininkams, kurie nėra VMI elektroninių paslaugų vartotojai, žemės mokesčio deklaracijos siunčiamos klasikiniu paštu ir adresatus jos pasieks iki lapkričio 1-osios. Žemės mokestį privačios žemės savininkai šiemet turi sumokėti iki lapkričio 15 dienos. VMI duomenimis, išviso šalyje yra per milijonąžemės mokesčio mokėtojų, tačiau dėl savivaldybiųnustatytųlengvatųšįmokestįmokės ne visi žemės savininkai, o 717,7 tūkst. gyventojųir įmonių. Jie šiais metais turėtųįsavivaldybiųbiudžetus sumokėti apie 40,28 mln. eurųžemės mokesčio: gyventojai –apie 34,32 mln. eurųir beveik 6 mln. eurų–įmonės ir kiti juridiniai asmenys.

Remiantis VMI statistika, išviso Švenčioniųrajone yra apie 15 tūkst. žemės mokesčio mokėtojų- išjų14 999 fiziniai asmenys ir 315 juridiniai asmenys. Šiais metais Švenčioniųrajono savivaldybės gyventojai užžemęsumokės apie 510 tūkst. eurųžemės mokesčio:  apie 482 tūkst.  eurųfiziniai asmenys ir 28 tūkst. eurųįmonės bei kiti juridiniai asmenys.

„Lyginant su praėjusiais metais daugumoje savivaldybiųpadidėjo žemės mokestis. Taip yra todėl, kad Registrųcentras šiemet perskaičiavo žemės sklypųvertes, kurios galios ateinančius penkerius metus. Tačiau, žemės mokesčio suma priklauso ir nuo kiekvienos savivaldybės tarybos individualiai nustatytųžemės mokesčio tarifų*. Švenčioniųrajono savivaldybėje šie tarifai yra nuo 1 iki 4 procentų, –sako Vilniaus AVMI viršininkėEdita Glumbakienė.

Žemės mokestis yra mokamas užgyventojams ir įmonėms nuosavybės teise priklausančiąžemę, išskyrus užmiško žemęir žemės ūkio paskirties žemę, kurioje įveistas miškas. Nauji žemės savininkai mokestįmoka, jei žemęįsigijo pirmąjįpusmetį, o jei antrąjįpusmetįtuomet žemės mokestis turės būti mokamas nuo kitųmetų.

VMI ragina žemės mokesčio mokėtojus mokestįsumokėti laiku –iki lapkričio 15-osios. Praleidus terminąužkiekvienąpradelstądienąskaičiuojami 0,03 proc. delspinigiai. Kai žemės mokestis mokamas užkitąasmenį, būtina nurodyti žemės savininko duomenis - vardą, pavardęir asmens kodą.

Gyventojas, turintis finansiniųsunkumųir negalintis sumokėti žemės mokesčio laiku, gali kreiptis įVMI ir susitarti dėl galimybės žemės mokestįmokėti dalimis jam patogiu grafiku ir priimtinu atsiskaitymo terminu. Prašymągyventojai gali pateikti ir e. būdu.

 
Reklaminis skydelis