Mes turime 196 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1573
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4296
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:56584
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Poezijos ir muzikos šventė Paliesiaus dvare

2018 m. spalio 31 d., trečiadienis Nr.81 (1805)

Paskutinį spalio sekmadienį Paliesiaus dvaro koncertų salėje „Pasaga“ buvo surengta puiki poezijos ir muzikos popietė „Savasties ieškojimas“. Savo eiles skaitė poetas Algis Jakštas, o saksofonu grojo Stasys Montrimas. Vieną kūrinį – dainą Algio Jakšto žodžiais atliko ignalinietis Gintautas Juodagalvis, parašęs ir daugiau dainų Algio tekstais. Apie Algio Jakšto kūrybą kalbėjo „Diemedžio“ leidyklos savininkas ir leidėjas Danas Kaukėnas, leidžiantis šio autoriaus, kraštiečio poezijos knygas nuo 1996 m.

Tai, kad žinia apie poezijos ir muzikos šventę nuvilnijo toli už Ignalinos ir Švenčionių rajonų ribų, akivaizdžiai parodė ir pilnutėlė žiūrovų salė, o pasiklausyti Algio skaitomos poezijos ir Stasio atliekamų kūrinių suvažiavo žmonės iš Vilniaus, Utenos, Visagino ir net Panevėžio. Poezijos ir muzikos popietės metu buvo demonstruojamos Algio Jakšto fotografijos, kurių didžioji dalis – Rytų Lietuvos peizažai. Į popietę bene daugiausia žiūrovų atvažiavo iš Švenčionių rajono, tarp kurių – Švenčionių TAU klausytojai ir Švenčionių bažnyčios choristų grupelė bei kiti. Pasiklausyti muzikos atvyko ir LR Seimo nariai Gintautas Kindurys ir Vytautas Rastenis.

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis