Mes turime 244 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:384
mod_vvisit_counterŠią savaitę:3107
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:55395
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Medžiotojai šunų nešaudo

2018 m. spalio 31 d., trečiadienis Nr.81 (1805)

Prieš savaitę internetinėje erdvėje buvo išplatinta žinia apie Januliškio kaime nušautus du šunis. Kaltinimai buvo mesti medžiotojams, kurie, neva, po medžioklės netoliese girtavo... Nesunku buvo nuspėti, kad pirmiausia kaltinimų strėlės skries į Januliškio medžiotojų būrelį, į kurio medžioklės plotus ir patenka Januliškis. Per visas televizijas buvo linksniuojami blogiečiai medžiotojai. Kaltinti neturint konkrečių įrodymų – negerai, svarbiausia, net ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas. Teko girdėti, kad net vargšai šuneliai buvo ekshumuoti, kad būtų išsiaiškinta, iš kokio ginklo buvo šauta. O kaip situaciją vertina ir apie metamų kaltinimų pagrįstumą mano Januliškio medžiotojų būrelio pirmininkas Vytautas Bunevičius.

- Tai yra absoliutus šmeižtas. Medžiotojai to nepadarė, nes medžiotojai šunų nemedžioja. Reikia pripažinti, kad patekus į tokią situaciją, apsiginti yra sunku. Jei tokie šmeižikiški kaltinimai būtų metami konkrečiam asmeniui, apsiginti būtų lengviau, gali privataus kaltinimo tvarka kreiptis į teismą, o kai kaltinama visa medžiotojų bendruomenė, pabandyk apsiginti. Mes laukiame advokatų išvadų, o tada žiūrėsim. Laukiam ir policijos išvadų, - apie situaciją kalba Vytautas Bunevičius.

- Ar šunys buvo nušauti kieme?

- Juos rado miške prie kelio, nepertoliausiai nuo namų. Toj šeimoj šunys visada laisvi vaikšto.

- Metamas kaltinimas, kad netoliese medžiotojai girtavo.

- Tie, kas taip sako, atitrūko nuo realybės. Dabar medžiotojui blaivumą gali patikrinti bet kurios medžioklės metu. Tai daro gamtos apsaugos pareigūnai su policija. Pripūtei 0,4 ir atsisveikink su medžiotojo bilietu, leidimais ir t.t. Kalbant apie tas dvi šeimas, kurios sukėlė visą šaršalą, tai jiems medžiotojas – didžiausias priešas. Pamirštame, kad medžioklė – tai būdas reguliuoti laukinių žvėrių skaičių, tai ir galimybė praleisti laiką gamtoje. Žmogus irgi yra gamtos dalis, ar jau mes – ne gamtos dalis? Bet svarbiausia laukinių gyvūnų bandos reguliavimas. Žinoma, gaila tų šuniukų, kuriuos mes nuolat matydavome, ir jei būtume norėję nušauti, tą seniai galėjome padaryti. Norėčiau atkreipti dėmesį ir į tai, kad per Januliškį einantys keliai – judrūs. Vien tik medžiotojų penkių būrelių nariai gali važiuoti, o kur dar gyvenantys sodybose. Ir absurdiškiausia, kad pagrindiniai kaltinimai metami mūsų būreliui. Medžiotojai šunų tikrai nešaudo, nes šuo yra ir medžiotojų pagalbininkas. Ir dar medžiotojai ne šaudo, o medžioja. Tai du skirtingi dalykai. Mesti kaltinimus neišsiaiškinus – negalima. Kaltinti gali tik teisėjas ir Aukščiausiasis. Blogiausia, ką dažnai daro kai kurie žmonės, tai teisia kitus, nors, kaip jau sakiau, teisia teisėjas ir Kūrėjas. Ir šiuo atveju laikas, manau, atseikės visiems, - baigdamas pokalbį sako Januliškio medžiotojų būrelio pirmininkas Vytautas Bunevičius, kuriam per trumpą laiką teko savo nuomonę apie situaciją dėl dviejų nušautų šunų teko aiškinti beveik visoms Lietuvos televizijoms.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis