Mes turime 168 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1856
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4579
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:56867
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kaip 10 metų išsilaikyti konkurencingoje rinkoje? Kur slypi paslaptis?

2018 m. spalio 31 d., trečiadienis Nr.81 (1805)

Jau dešimt metų UAB Egreda „Mano namukas“ kartu su partneriais gamina ir tiekia plastikinius gaminius Lietuvos ir užsienio rinkoms. Savo veiklą įmonė pradėjo 2008 metais ir nuo to laiko pamažu didino siūlomų gaminių asortimentą, bei paslaugas. Veikla plėtėsi, keitėsi, derinantis prie rinkos poreikių, su partneriais imtasi naujų langų ir durų gamybos, taip pat jų montavimo ir apdailos darbų, kurie yra atliekami visoje Lietuvoje. Pamažu „Mano namukas“ komanda augo, sukurta nemažai darbo vietų. Šiai dienai galima pasididžiuoti, jog net 10 metų yra išsilaikyta rinkoje,  pradedant tokiu sunkiu laikotarpiu kaip didžioji ekonomikos krizė yra beprotiškai svarbus „Mano namukui“ jubiliejus, nes tai savaime įmonei suteikia naują patikimumo statusą.

Egidijus Paulauskas yra vienas seniausių šios įmonės darbuotojų. Turintis tokią didelę darbo patirtį, pasidalino su mumis keletu patarimų, kur slypi tikroji paslaptis išsilaikant tiek daug metų konkurencingoje aplinkoje.

Ar lengva konkuruoti su kitomis rinkoje esančiomis langų gamyba ir tiekimu užsiimančiomis įmonėmis?

Ne, nėra lengva, tačiau konkurencija yra labai gerai, tai verčia mus tobulėti. Ieškoti išskirtinumo, niekuomet negalime atsipalaiduoti, visada domimės naujienomis, stengiamės tobulinti savo gaminius, kad klientą pasiektų geriausias variantas, išpildantis žmogaus lūkesčius.

Ar konkurencija didelė?

Taip, konkurencija žvėriška! Šiuo metu Lietuvoje yra labai daug tiekėjų, galinčių pasiūlyti plastikinius gaminius, tačiau klientui vertėtų pasidomėti įmonės patirtimi, kad pakliūtų į patikimas rankas.

Kas padeda išsiskirti?

Mums padeda išsiskirti puiki darbo kokybė, geras kainos ir kokybės santykis. Išsiskiriame plačiu produkcijos asortimentu, esame labai lankstūs tuo atžvilgiu. Žinoma, yra labai svarbu puikiai parengtas personalas. Daug dėmesio yra skiriama darbuotojų tobulėjimui, jie siunčiami į įvairius kursus ir mokymus, todėl mūsų darbuotojai yra tikri profesonalai savo srityje, galintys patarti ir atsakyti į visus klientui rūpimus klausimus.

Ar pasikeitė klientų požiūris ir poreikiai per ilgą darbo patirtį?

Taip, labai pasikeitė. Mūsų klientai tampa vis "išmanesni", žengia koja kojon su naujovėmis ir pradeda ieškoti patikimų partnerių įsigyjant tokius ilgamečius gaminius kaip langai, todėl ieškant langų tiekėjų pastebima, jog daugelis tiekėjų rinką užvaldžiusių pigiausiomis medžiagomis ir prekėmis neišgyvena nei vienos žiemos, palikdami klientus be langų ir be jų sumokėtų pinigų. Klientai dažniausiai nebeieško pigiausio varianto, jiems reikia kokybiško, patikimo, ilgaamžiško, šilto gaminio iš patikimo tiekėjo. Visą tai mes ir galime pasiūlyti.

Kokių gebėjimų reikia turėti šiandieniniam darbdaviui, kad rinkoje paklausos ir klientų netrūktų?

Šiandieninis darbdavys bus sėkmingas tas, kuris mokės pritraukti ir sudominti klientą, gebėjimas jį pasiekti ir suprasti, manau, abipusis supratimas yra labai svarbus kriterijus šiuo klausimu.

Kokių gebėjimų reikės sėkmingai veiklai ateityje?

Kad darbai vyktų sklandžiai reikia nepamiršti visada tobulinti savo žinias, stengtis įgyvendindi klientų poreikius, nebijoti naujų iššūkių, juk tai mus ir daro stipresniais.

Apibendrinant, kuo įmonė turi didesnę patirtį savo srityje, tuo didesnį pasitikėjimą ji teikia klientui, šiuo atveju UAB Egreda „Mano namukas“ išlieka lyderiu plastikinių langų, bei durų rinkoje. Tai puikus pavyzdys kaip reikia sėkmingai 10 metų išsilaikyti konkurencingoje aplinkoje ir toliau puikiai plėtoti savo verslo idėjas.

Visada šalia Jūsų!

Mano namukas

Parengė Gintarė Utkaitė

 
Reklaminis skydelis