Mes turime 335 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1293
mod_vvisit_counterŠią savaitę:33669
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:115418
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Karinių pratybų metu keliuose judės karinė technika

2018 m. lapkričio 7 d., trečiadienis Nr.82 (1806)

Sekmadienį prasidėjo dvi savaites vyksiančios tarptautinės karinės pratybos „Geležinis vilkas“. Jų metu Lietuvos keliais judės apie tūkstantis įvairios karinės technikos.

Pratybos apima ne tik karines vietoves, Gaižiūnų ir Generolo Silvestro Žukausko poligonus, bet ir civilines teritorijas bei jų apylinkes. Pratybos organizuojamos siekiant treniruoti ir vertinti padalinių gebėjimą greitai perdislokuoti pajėgas į bet kurią Lietuvos vietą ir ten vykdyti gynybos veiksmus.Šį pusmetį tai didžiausios pratybos, kuriose veikiama kartu su sąjungininkais. Kariškiai praneša, kad pratybų metu vykdomi kovinės technikos žygiai iš dislokacijos vietų į susitelkimo rajonus ir operacijų vietoves. Iš viso pratybose dalyvauja apie 3,5 tūkst. karių iš Vokietijos, Belgijos, Čekijos, Nyderlandų, Norvegijos Liuksemburgo, Didžiosios Britanijos, Estijos, Italijos, JAV, Kanados, Slovėnijos ir Ukrainos.

Dalis pratybose dalyvaujančių kareivių apsistojo ir netoli Švenčionėlių, Augustave.