Mes turime 300 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3120
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13307
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89337
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kosulys ir sloga – ne liga?

2018 m. lapkričio 7 d., trečiadienis Nr.82 (1806)

Nesergantys, tačiau kosintys bei sloguojantys vaikai nuo šiol privalės būti priimami į darželį, praneša naujieną  Sveikatos apsaugos ministerija (SAM). Kyla logiškas klausimas: jeigu jie neserga, tai kodėl kosti ir sloguoja? Ministerija iš karto atremia: sloga gali būti alerginė arba atėjus iš lauko nosis gali varvėti, o sukosėti vaikas gali keliskart ir taip.

Iki  šiol į darželius buvo  draudžiama priimti visus vaikus, kurie kosti ar sloguoja.
Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pasirašė įsakymą, kuriuo atnaujinama higienos norma, numatanti, kokių sveikatos sutrikimų požymių turintys vaikai negali būti priimami į priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo įstaigas. Nuo spalio 31 d. pasikeitus galiojančios higienos normoms kosinčius ir sloguojančius vaikus galima vesti. Dabar į darželius draudžiama priimti tik tuos vaikus, kurie turi užkrečiamųjų ligų ar kitų ūmių sveikatos sutrikimų požymių (karščiuoja, dūsta, skundžiasi skausmu, viduriuoja, vemia, turi nežinomos kilmės bėrimo elementų), taip pat turi utėlių ar glindų“.

Tėvai naujovę vertina prieštaringai.

 
Reklaminis skydelis