Mes turime 376 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4767
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29897
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:77223
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionių pradinukai iš saldainių popierėlių suklijavo 55 metrų ilgio kilimą

2012 m. kovo 14 d., trečiadienis Nr.21 (1164)

Internete aptikusios kvietimą visiems norintiems dalyvauti „Ilgiausio saldainių popierėlių kilimo“ konkurse socialinės pedagogės Ingridos Smoliakienės pasiūlymą su entuziazmu palaikė ir Švenčionių pradinės mokyklos administracija, mokytojai ir vaikai.

Kadangi kvietimas pasirodė kaip tik tuo metu, kai vaikai džiaugiasi saldainių kupinomis šventėmis – Kalėdomis ir Naujaisiais Metais, tai ir popierėlių surinkti nebuvo itin sunku. Į darbus kibo nuo sausio 9-osios, iškart po mokinių atostogų. Popierėlių nuo saldainių nešė visi, kas tik galėjo, tačiau juos visus reikėjo išlyginti ir gražiai suklijuoti. Čia jau kartu su vaikučiais kruopščiai padirbėjo pagrindinės kilimo „audėjos“ Lina Gančierienė (pailgintos grupės mokytoja) ir Snieguolė Jonušienė (mokytojo padėjėja), kartu su socialine pedagoge Ingrida Smoliakiene ir aktyviausiais vaikais. Buvo sugalvota ir kilimo klijavimo technologija: ant specialios 103 cm (toks rengėjų reikalavimas) popieriaus juostos popierėliai buvo lipinami dvipuse lipnia juosta – taip geriausiai laikėsi. Besidalindamos forumuose su kitais konkurso dalyviais įspūdžiais, švenčioniškės mokytojos sužinojo, kad sunkokai sekėsi tiems, kurie klijuoti bandė lipalu ir pan., nes popierėliai nesilaikydavo, atlipdavo.

Švenčionių pradinės mokyklos kolektyvo kilimas išėjo tvirtas, spalvingas ir skoningas, o kai kovo 6-osios rytą ištiesė mokyklos koridoriuje matuoti, tai visas iškart net netilpo, teko išmatuoti vieną dalį, o paskui – kitą. Išmatavus visą – visi choru garsiai ir džiaugsmingai sušuko: „Penkiasdešimt penki metrai!“.

Dabar kilimas bus nuvežtas į Vilnių, kur finalo metu ir paaiškės nugalėtojas – ilgiausią kilimą suklijavusi mokykla ar mokinių grupė, klasė. Finalas vyks kovo 18 d. Vilniuje, prekybos centre „panorama“, Žemės dienai skirtame renginyje. Iš viso konkurse dalyvauti užsiregistravo 83 mokyklos.

Irena POŽĖLIENĖ