Mes turime 198 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1364
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15363
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:62689
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pabradės socialinės globos namuose jau tvyro kalėdinė dvasia

2018 m. gruodžio 8 d., šeštadienis Nr.91 (1815)

Gruodžio 3 d. buvo minima Tarptautinė neįgalių žmonių diena. Šventiškas renginys vyko ir Pabradės socialinės globos namuose – tradicinė teritorijos įžiebimo šventė. Pabradės socialinės globos namai kasdien žavi visus išpuoselėta ir skoningai sutvarkyta aplinka, o šventiniu laikotarpiu – nesuskaičiuojamų girliandų šviesomis ir kalėdinėmis kompozicijomis. Šventiškai pasipuošia pastatai, medžiai, krūmai, jau antrus metus įrengiama ir gyvoji prakartėlė su tikrais naminiais gyvuliukais ir šventųjų bei Kūdikėlio Jėzaus skulptūromis, kuri džiugina ir gyventojus, ir svečius. Šviesos šventės metu skambėjo kalėdinės giesmės ir gražiausi linkėjimai. Socialinės globos namų direktorius Vytautas Vigelis sveikindamas visus bendruomenės narius pasidžiaugė, kad teritorijos įžiebimo šventė sutapo su Tarptautine neįgaliųjų žmonių diena, palinkėjo visiems geros nuotaikos ir kad kiekvieno širdyje užsidegtų gerumo ugnelė. Daug džiaugsmo suteikė ir direktoriaus staigmena – fejerverkai.

Beje tą pačią dieną vyko ir svarbus dalykinis susitikimas – Pabradės socialinės globos namuose lankėsi Vilniaus universiteto I kurso socialinio darbo studentai su dėstytoja Jurga Matulaityte-Diržiene. Atidaryta Socialinės globos namų 10 grupės merginų darbelių paroda „Kalėdų belaukiant“.

Tarptautinės neįgaliųjų žmonų dienos renginiai tęsėsi ir kitomis dienomis: trečiadienį, gruodžio 5 d., čia lydimi geros nuotaikos ir su muzikinėmis dovanomis lankėsi Švenčionėlių meno mokyklos ir Švenčionėlių kultūros centro jaunieji muzikantai, šokėjai ir dainininkai. Koncertavo visi – nuo mažiausių iki didžiausių – mokytojos ekspertės Loretos Šidlauskienės fortepijono klasės mokiniai, Švenčionėlių kultūros centro folkloro kolektyvas „Erškėtėlis“, mokytojos metodininkės Tatjanos Šapokienės parengti dainininkai, o Karina Pokaliuk vedė visą renginį.

Švenčionėliškiai svečiai ne tik surengė puikų koncertą, bet ir į bendrus šokius bei žaidimus įtraukė ir Pabradės socialinės globos namų gyventojus. Buvo daug džiaugsmo ir krykštavimo, visiems norėjosi šokti dar ir dar.

Pabradės socialinės globos namų direktoriaus Vytauto Vigelio vardu kalbėjusi pavaduotoja socialinėms paslaugoms Danutė Grigelevičienė padėkojo svečiams, palinkėjo bendruomenei kantrybės, ištvermės ir atviros širdies – juk kiekvienam žmogui reikia dėmesio, atjautos, supratingumo, o ypač turinčiam negalę. Svečiai buvo apdovanoti padėkomis, socialinės globos namų gyventojų pagamintais suvenyrais.

Tada visi buvo pakviesti pasivaišinti bei pasigrožėti papuošta ir girliandomis švytinčia teritorija. Kas Pabradės socialinės globos namų bendruomenei jau įprasta, tapo tiesiog sensacija švenčionėliškiams – gyva prakartėlė! Vaikai negalėjo atsigėrėti prakartėlės personažų skulptūrėlėmis, atsiplėšti nuo avinukų. Geros emocijos ir įspūdžiai liejosi per kraštus net važiuojant į namus.

Irena POŽĖLIENĖ