Mes turime 367 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4645
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29775
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:77101
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Ekologinė mokyklų iniciatyva „EKO drąsa“ įtraukia jaunimą

2012 m. kovo 21 d., trečiadienis Nr.23 (1166)

Projektas „Drąsinkime ateitį“ kviečia dalyvauti ekologinėje iniciatyvoje „Eko drąsa“!

Tikėkime, jog kiekvienas – mažas ar didelis – savo veiksmais bei idėjomis gali pakeisti mus supantį pasaulį.

Suvienijus VšĮ „Drąsinkime ateitį“, elektros ir elektronikos prietaisų atliekų surinkimo tinklo EPA ir atliekų tvarkymo įmonės „Žaliasis taškas“ jėgas, skelbiama žaliojo sezono pradžia. Organizuojamos akcijos „EKO drąsa“ metu iki pavasario pabaigos bus atsakyti visi apie ekologiją kylantys klausimai ir sugriauti egzistuojantys mitai apie aplinkai draugišką veiklą. „Drąsinkime ateitį“ komanda jau ruošia prizus aktyviausiems, o dalyviai gali registruotis puslapyje www.drasinkimeateiti.lt.

Džiugu, kad prie Lietuvoje vykdomos akcijos jau visomis jėgomis prisideda, elektronines atliekas, tetra pakuotes, makulatūrą renka ir aplinka rūpinasi ekologiškiausios Švenčionių krašto ugdymo įstaigos: Švenčionėlių pagrindinė mokykla ir Mindaugo gimnazija. Jos kartu su pusantro šimto kitų Lietuvos ugdymo įstaigų rungiasi dėl aktyviausiųjų vardo – net dvidešimčiai daugiausiai atliekų surinkusių mokyklų bus atlyginta šauniomis ekskursijomis.

Aktyviausiai bei kūrybiškiausiai prie aplinkos apsaugos prisidėsiantys akcijos dalyviai džiaugsis rėmėjų įsteigtais prizais, o mokyklose-nugalėtojose vyksiantys baigiamieji renginiai bus vainikuojami šios iniciatyvos bičiulių grupės „Bjelle ir PeRu“ pasirodymu.

Tinklapyje www.drasinkimeateiti.lt galite rasti konkursų nuostatus bei įdomią videopamoką moksleiviams ekologijos tema, galinčią praturtinti įprastas biologijos pamokas.