Mes turime 260 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1673
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20217
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67543
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pernykštis gruodis Trūdų bendruomenei pažėrė veiklų

2019 m. sausio 5 d., šeštadienis Nr.1 (1821)

Ką tik pasibaigusių metų gruodžio mėnesį Trūduose vyko nemažai įdomių ir turiningų veiklų: adventinė vakaronė (apie ją buvo rašyta „Švenčionių krašto“ laikraštyje), piešimo ant vandens užsiėmimai ir kalėdinė šventė su papuošta eglute, Kalėdų Seneliu ir dovanėlėmis Trūdų vaikams. Visa tai pavyko suorganizuoti, nes Trūdų bendruomenė gruodžio mėnesį įgyvendino projektą „Bendruomenės sutelktumo ir bendruomeniškumo skatinimas per kultūrinę-švietėjišką veiklą“, finansuojamą LR SADM.

Projekto metu buvo surengti edukaciniai užsiėmimai, kurių metu vyko kartų susitikimai, bendrų veiklų vykdymas.

Labai visiems patiko ir daug dėmesio sulaukė edukacinė programa „Ebru“, kurios metu sužinojome apie tradicinio piešimo ant vandens istoriją ir jo gamybą, patys sukūrėme piešinius ir juos perkėlėme ant popieriaus. Nors apie šią seną dažų liejimo ant vandens paviršiaus techniką (ši technika kildinama iš Kinijos ir Japonijos, minima jau nuo IX-X a.) žinojome, tačiau mažai kas buvome išbandę. Tai buvo nepakartojamas patyrimas, atnešęs edukacijos dalyviams daug džiaugsmo ir palikęs neišdildomų įspūdžių.

Artėjant gražiausioms metų šventėms – šv. Kūčioms ir šv. Kalėdoms, suorganizuota advento vakaronė kaimo gyventojams ir bendruomenės nariams. Vakaronės-edukacijos metu prisiminėme šv. Kūčių ir šv. Kalėdų tradicijas, klausėmės kalėdinės muzikos bei vaišinomės adventinio laikotarpio vaišėmis. Tai buvo bendruomenę sutelkiantis ir skatinantis gebėjimą veikti kartu renginys.

Šiomis veiklomis bendruomenės narius buvo siekiama įtraukti į bendruomenės veiklą, suburti bendroms veikloms, kurios padės puoselėti tradicijas.

Gruodžio pabaigoje vyko džiaugsmingas ir gausų dalyvių būrį pritraukęs renginys – kalėdinė eglutė Trūdų kaimo vaikams, kurios metu smagiai praleidome laiką su vaikais. Juos aplankė Kalėdų Senelis ir Snieguolė su nuotaikinga programa ir gardžiomis dovanėlėmis su saldainiais. Vaikai džiaugėsi dovanėlėmis, deklamavo eilėraščius, dainavo, šoko ir žaidė žaidimus kartu su Kalėdų Seneliu, tėveliais bei Snieguole. Vaikų kalėdinį vakarą vainikavo įspūdingi fejerverkai. Juos padovanojo bendruomenės nariai Rasa ir Robertas Paškevičiai.

Visose projekto veiklose talkino savanoriai, o didžiausias jų įnašas buvo projekto veiklų viešinimas žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose.

Džiaugiuosi, kad praėję metai mūsų bendruomenei buvo sėkmingi, turiningi, linksmi, kad buvome aktyvūs, susitelkę ir draugiški. Tikiuosi ir linkiu visiems, kad ir prasidėję 2019-ieji Trūdų bendruomenei ir kiekvienam iš mūsų bus prasmingi, kupini naujų atradimų ir bendruomeniškos veiklos.

Dovilė PAVLIUKEVIČIENĖ

Trūdų bendruomenės pirmininkė