Mes turime 301 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5402
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23946
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:71272
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Skalbykla ir valykla Švenčionėliuose kviečia gyventi lengviau

2019 m. sausio 19 d., šeštadienis Nr.5 (1825)

Kol valandžiukę kalbėjomės su Rita ir Kęstučiu Mikelaičiais, jiedu išlygino ir tvarkingai sulankstė 40 kilogramų skalbinių iš vienos kaimo turizmo sodybos. Tiek patalynės ir rankšluosčių vien išskalbti namuose prireiktų 8 kartus leisti buitinę skalbimo mašiną maždaug po pusantros valandos. O kiek laiko dar lyginti? Šeimininkei vienos darbo dienos kažin ar pakaktų... Be to, profesionalios skalbyklės geriau išskalbia, išskalauja, nepalieka skalbimo priemonių likučių. Džiovyklėse drabužiai ir atsigaivina ir išdezinfekuojami, o lyginimo presas uždeda paskutinį akcentą.

Rūšiuoja, skalbia, džiovina, lygina, ir grąžina klientams – taip tradiciškai atrodo įprasta diena „Skalbėjoje“, kurią Švenčionėliuose vasaros pradžioje atidarė Rita Mikelaitienė. Simpatiška moteris kilusi iš Švenčionėlių ir su vilniečiu vyru Kęstučiu bei vaikais gyvena sostinėje. Panorusi darbinėje veikloje pokyčių Rita ėmė žvalgytis, kur ir ką galėtų įkurti, kuo užsiimti. Viešėdama pas draugus Kretoje sezono metu išbandė ir viešbučio tvarkytojos darbą. Jau čia bebūnant ėmė suktis mintys apie savo verslą. Juolab, kad ir vyras Kęstutis turi nedidelę sėkmingai veikiančią įmonę, tad padrąsino žmoną. Žvilgsnis nukrypo į gimtąjį miestelį – Švenčionėlius. Atidžiau peržvelgusi čia siūlomas paslaugas, nusprendė teikti skalbyklos ir valyklos paslaugas, juolab kad šioje sferoje čia – niša. Kodėl Švenčionėliai? Pirmiausia, žinoma, kad gimtinė, o antra – užgauta savimeilė. Kartą žvalgydamasi po kažkokį internetinį portalą Rita aptiko labai gražią romantišką apsnigtos Švenčionėlių geležinkelio stoties nuotrauką, nufotografuotą iš paukščio skrydžio... Tačiau komentatoriai, kaip įprasta, pažėrė užgaulių komentarų dėl „prasigėrusios, degradavusios, mirštančios provincijos“. Ritai skaudu dėl tokių klaidingų stereotipų ir tikrai norėtųsi, kad jie kuo greičiau išsitrintų iš žmonių sąmonės.

Iš čia kilusi moteris sako, kad Švenčionėliai jai labai patinka ir ji norėtų, kad čia būtų gera ir patogu gyventi, kad žmonės galėtų gauti kokybiškas paslaugas, pasilengvinti buitį. Ji pati su šypsena prisimena, kaip jos vaikystės „skalbykla“ buvo prie Nalivaikos balos. „Susirinkdavo visas šalimais įsikūręs kvartaliukas. Mamos čia pat skalbdavo, skalaudavo, džiovindavo, kalbėdavosi, o vaikai kiek padėdavo mamoms, bet daugiau dūkdavo. Linksma mums, mažiesiems būdavo“, - kvatojasi Rita, tačiau dabar taip gyventi jau niekas nenori, o ir laiko tiek nebeturi.

Taigi palaikoma vyro ir mamos ji jau daugiau kaip pusmetį pratina švenčionėliškius, švenčioniškius, pabradiškius bei aplinkinių kaimų gyventojus gyventi patogiau, lengviau ir švariau. Pirmieji klientai – kaimo turizmo sodybos, kurių čia tikrai gausu. Jie iškart įvertino Ritos teikiamų paslaugų kokybę ir būtinybę. „Skalbėja“ jau dalyvavo ir vietiniuose paslaugų pirkimo konkursuose, kuriuos laimėjusi taip pat plečia klientų ratą. Mielai skalbimo ir įvairių daiktų valymo paslaugomis naudojasi atokiuose kaimuose gyvenantys žmonės, kur nėra vandentiekio. Rita gali nuvažiuoti į vietą ir susirinkti skalbinius, čiužinius, pagalves, kilimus, antklodes ir kt., o švarius pristatyti. Paėmimo – pristatymo paslauga kainuoja vos 2 eurus. Išskalbti 1 kg patalynės ar rankšluosčių kainuoja 1,20 Eur, staltiesių – 2 Eur ir t. t. Minimalus skalbinių kiekis – 5 kg. Taip pat labai patogu, kad čia teikiamos ir valyklos paslaugos. Rita turi sutartį su viena Vilniuje įsikūrusia valykla. Pavyzdžiui, išvalyti 1 kv. m kilimo kainuoja 6 Eur, 1 kg pūkinių pagalvių – 3 Eur ir pan.

Geriausia, pasiskambinti tel. 8 611 28922 ir susitarti dėl paslaugų, nes ir pati Rita sako mėgstanti planuoti savo laiką, darbus, o ir klientams bus patogiau.

Irena POŽĖLIENĖ