Mes turime 307 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5327
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15514
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91544
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

RRT išmatavo: „Tele2“ internetas – sparčiausias Lietuvoje

2019 m. vasario 20 d., trečiadienis Nr.14 (1834)

Technologijų lyderės „Tele2“ klientai naudojasi sparčiausiu internetu. Tai paaiškėjo Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnybai (RRT) sausį ir vasarį atlikus pirmuosius 2019 m. matavimus šalies miestuose ir keliuose.

RRT atlikti matavimai rodo, kad vidutinė „Tele2“ teikiamo 4G interneto sparta yra net 59,24 megabitų per sekundę. Tuo tarpu kitų dviejų operatorių ryšio sparta siekia 41,26 ir 36,43 megabitų per sekundę.

„Džiaugiamės pirmųjų matavimų rezultatais – jie įrodo, kad praėjusių metų investijos į tinklo plėtrą bei bazinių stočių talpumo didinimą buvo naudingos mūsų klientams. Galimybė nevaržomai bendrauti visur ir visada šiais laikais yra kaip niekad svarbi, todėl nuolat stengiamės, kad vartotojai galėtų naršyti ne tik laisvai, bet ir be trikdžių“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

RRT taip pat skelbia, kad šiais metais atliktų matavimų metu šalies miestuose ir keliuose dažniausiai prisijungti pavyko būtent prie „Tele2“ 4G tinklo. Tai, P. Masiulio teigimu, taip pat yra sėkmingų investicijų rezultatas.

Praėjusiais metais vien į tinklo kokybės gerinimą „Tele2“ investavo 10,3 mln. eurų. Daug dėmesio buvo skiriama net tik 4G, bet ir 4G+ tinklo vystymui, kuris „Tele2“ tinkle dengia jau 80 proc. teritorijos.
Šiemet „Tele2“ investuos į pasirengimą 5G plėtrai. „Tele2“ taip pat ketina aktyviai dalyvauti rudenį numatytame leidimų dažniams konkurse.

Duomenys apie interneto spartą, signalo stiprumą ir dinamiką šalies miestuose ir keliuose yra pateikti RRT internetinėje svetainėje http://matavimai.rrt.lt/index.html.

Tekste pateikti 2019 vasario 15 d. RRT duomenys.

 

 
Reklaminis skydelis