Mes turime 306 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5598
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19458
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91815
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kodėl iš gyventojų plėšia pinigus už nesuteiktą paslaugą?

2019 m. kovo 9 d., šeštadienis Nr.19 (1839)

Dėl rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą iš gyventojų priimtas LRV 2013 m. 07 24 d. nutarimas Nr. 711.

Pagal šį nutarimą Nr. 711 Švenčionių rajono registrų centras davė savivaldybės administracijos mokesčių ir turto skyriui rajono gyventojų duomenis, kam priklauso gyvenamieji pastatai, ir jų plotus. Ir rajono miestuose, ir kaimuose, vienkiemiuose stovi tušti namai ir butai, palikti senelių, tėvų vaikams, anūkams, o jie juose negyvena.Gyvena kitur ir ten moka mokesčius. Gal ateis laikas, grįš į paliktus namus.

Savivaldybės atstovai siunčia raginimus žmonėms sumokėti negyvenamų nekilnojamojo turto objektų šiukšlių mokestį. Reikalauja mokėti už neatliktą darbą! Šiukšlių nėra, konteinerių nėra, o mokėk. Reikėjo gi sugalvoti taip, kad šiukšlina namas, jo plotas, o ne žmogus, negyvenantis tame plote. Kada nustos prirašinėt nesamas šiukšles?

Įdomu, kiek per 2016-2017-2018 metus toks prirašinėjimas papildė rajono biudžetą ir kur dingo tie pinigai? Juuk šiukšlių nebuvo!

Žinoma, tada galima skirti valdininkams ir draugams nežmoniško dydžio priemokas – pinigų yra. Nepasiturintiems neskiriama, o kam jiems duoti? Ar gali užrakintas namas šiukšlinti? Gal reikia nugriauti? Kiek laiko apvaginės mus rajono valdžia? Yra seniūnija, seniūnaičiai gali patikrinti, ar gyvena, ar ne. Bet tada nebus „pelno“?

Kaip išspręsti tokią problemą? Nukentėjusieji prašo pagalbos.

 

Kodėl tokiu pat būdu neplėšia įmonių ir įstaigų? Pažiūrėkite, kokios sąlygoms juridiniams asmenims

Visų juridinių asmenų ir negyvenamosios paskirties patalpas turinčių fizinių asmenų dėmesiui

Nuo 2016 m. liepos 1 d. pakeisti Švenčionių rajono savivaldybės vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą nuostatai, pagal kuriuos metinė vietinės rinkliavos kintamoji dalis skaičiuojama priklausomai nuo turimo konteinerių skaičiaus, tūrio (dydžio) ir ištuštinimo dažnumo. Atsižvelgiant į tai, prašome juridinius asmenis ir kitų paskirčių (ne gyvenamosios paskirties) patalpas turinčius fizinius asmenis, norinčius, kad Vietinės rinkliavos kintamoji dalis būtų perskaičiuota, informuoti Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Mokesčių ir turto skyrių apie turimų mišrių komunalinių atliekų konteinerius (konteinerių kiekį ir tūrį) elektroniniu paštu vietinerinkliava@svencionys.lt arba atvykus į Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Mokesčių ir turto skyrių (Vilniaus g. 19, Švenčionys, 129 kabinetas). Telefonas pasiteiravimui (8387)66384. Dabar Jums pritaikytas kintamosios dalies dydis – 62,62 Eur/100 kv. m per metus, kaip naudojantiems kolektyvinius konteinerius.

Juridiniai asmenys, kaip ir anksčiau, galės deklaruoti faktinį susidarančių atliekų kiekį, nustatytos formos deklaracija pateikdami Mokesčių ir turto skyriui.

Jei norite Mokėjimo pranešimus gauti elektroniniu paštu, atsiųskite prašymą el. p.: vietinerinkliava@svencionys.lt.

 
Reklaminis skydelis