Mes turime 323 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4829
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15016
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91046
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Viešųjų pirkimų tarnyba nustatė daugybę pažeidimų – savivaldybė privalo nutraukti sutartį su „Transporto centru“

2019 m. kovo 16 d., šeštadienis Nr.20 (1840)

Oficialu: Viešųjų pirkimų tarnyba, vadovaudamasi Lietuvos Respublikos viešųjų pirkimų įstatymo 95 straipsnio 1 dalies 2 punktu, atliko Švenčionių rajono savivaldybės administracijos 2018 m. liepos 20 d. Vežėjo parinkimo viešųjų paslaugų įsipareigojimams vykdyti sutarties Nr. J-413 bei 2018 m. rugpjūčio 31 d. Vežėjo parinkimo viešųjų paslaugų įsipareigojimams vykdyti sutarties Nr. J-507 vykdymo atitikties Įstatymui ir su jo įgyvendinimu susijusiems teisės aktams neplaninį vertinimą.

 

Švenčionių rajono savivaldybė vykdė Centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje 2018-03-02 paskelbtą „Vežėjo parinkimo viešųjų paslaugų įsipareigojimams vykdyti Švenčionių rajono savivaldybėje“ pirkimą.

2018 m. liepos 20 d. savivaldybė pasirašė Vežėjo parinkimo viešųjų paslaugų įsipareigojimams vykdyti sutartį Nr. J-413 su UAB „Transporto centras“ (vertė  6 422 110.09 Eur su PVM).

Viešųjų pirkimų tarnyba nustatė pažeidimus:

Įstatymo 17 straipsnio 1 dalis

Įstatymo 17 straipsnio 1 dalies 2 punktas;

Įstatymo 89 straipsnio 5 dalis.

 

Atsižvelgdama į nustatytus Įstatymo pažeidimus, VPT nurodė 2018 m. liepos 20 d. Vežėjo parinkimo viešųjų paslaugų įsipareigojimams vykdyti sutartį Nr. J-413 NUTRAUKTI ir ne vėliau kaip per 10 darbo dienų nuo šios vertinimo išvados gavimo dienos raštu informuoti Tarnybą apie priimtus sprendimus dėl Tarnybos rekomendacijų įvykdymo.

Užkliuvo Viešųjų pirkimų tarnybai ir kita su keleivių vežimu susijusi savivaldybės sutartis – trumpalaikė, nes konkurso laimėtojas UAB „Transporto centras“ nebuvo pasirengęs laiku pradėti vykdyti sutartį. Trumpalaikį mėnesio laikotarpiui vežti keleivius konkursą savivaldybė „prasuko“ nepaisydama jokių įstatymų, prisidengdama rūpesčiu rajono gyventojais ir gresiančia ekstremalia situacija, kurią pati ir sukūrė, o konkursėlį laimėjo... tas pats nepasiruošęs vykdyti savo sutarties UAB „Transporto centras“. Štai ir suprask, žmogau, kad nori: vieną sutartį vykdyti nepasiruošęs, kitą pasiruošęs?

Atsižvelgdama į tai, kad Švenčionių rajono savivaldybė, Centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje nepaviešinusi atlikto Sutarties Nr. J-507 pakeitimo, pažeidė Įstatymo 17 straipsnio 1 dalyje įtvirtintą skaidrumo principą bei Įstatymo 86 straipsnio 9 dalies nuostatas, Tarnyba įpareigojo šį pakeitimą paviešinti ir ne vėliau kaip per 5 darbo dienas nuo šios vertinimo išvados gavimo dienos raštu informuoti Tarnybą apie priimtus sprendimus dėl Tarnybos įpareigojimo įvykdymo. 

(Parengta pagal Viešųjų pirkimų tarnybos patikrinimo išvadas)

Prie šios atvirai korupcinės viešojo pirkimo už 6,5 mln. eurų  istorijos  dar ne kartą grįšime. Tikriausiai paaiškės, kas ir kokio dydžio naudą galimai gavo iš šios sutarties. Negi veltui stengėsi?

Ar ne paradoksas – prieš porą savaičių šios istorijos „veikėjai“ laimėjo (galimai?) rinkimus...

 
Reklaminis skydelis