Mes turime 156 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2010
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4733
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:57021
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Viešųjų pirkimų tarnyba: Švenčionys turi nutraukti 6,4 mln. eurų sutartį su Transporto centru

2019 m. kovo 20 d., trečiadienis Nr.21 (1841)

Švenčionių valdžia turi nutraukti 6,4 mln. eurų vertės pernai liepą pasirašytą sutartį su keleivių autobusais vežėja bendrove Transporto centras, pareiškė Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).

Jos teigimu, savivaldybė pakeitė sutartį ir taip pažeidė skaidrumo principą, be to, dalis maršrutų buvo aptarnaujama didesnėmis kainomis. Anot VPT, Transporto centrui pernai spalį pradėjus teikti paslaugas, sutartyje buvo sumažinta autobusų talpa. „Išnagrinėjus reikalavimus transporto priemonėms ir palyginus juos su tiekėjo pateiktu sąrašu, nustatyta, kad tiekėjas sutarties vykdymui neturėjo reikiamos talpos transporto priemonių“, – nurodo VPT. Iki 2018-ųjų rugpjūčio pabaigos savivaldybė buvo pasirašiusi sutartį su įmone „Svirka“, o nuo spalio paslaugas 5 metus turėjo teikti konkursą laimėjęs Transporto centras. Pastarasis neskelbiamų derybų būdu laimėjo atranką ir rugsėjui, tačiau laiku negavus visų autobusų, sutartis su įmone buvo pratęsta iki spalio pabaigos. VPT teigimu, vienu metu ta pati įmonė taikė skirtingus įkainius, be to, keleivius vežti ji pradėjo tik dalyje maršrutų, o tai nebuvo numatyta trumpalaikėje sutartyje.

www.15min.lt

 
Reklaminis skydelis