Mes turime 164 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1865
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4588
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:56876
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Moderni įranga nepadėjo...

2019 m. kovo 20 d., trečiadienis Nr.21 (1841)

Kovo 14-osios vakare VSAT Ignalinos pasienio rinktinės Adutiškio užkardos pareigūnai Švenčionių rajone, ties Ramoniūnų ir Adutiškio gyvenvietėmis, nešiojamu termovizoriumi užfiksavo du asmenis su ryšuliais. Jie atvira vietove traukė į Lietuvos teritorijos gilumą. Jų gabentuose nešuliuose iš viso rasti 2 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis.

Asmenų apžiūros metu paaiškėjo, jog 27 ir 37 metų Vilkaviškio rajono gyventojai prie sienos su Baltarusija atvyko iš anksto pasirūpinę radijo stotele ir termovizoriumi, kuris greičiausiai buvo skirtas stebėti ruožą, kuriame patruliuoja VSAT pareigūnai. Vyrams dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėtos administracinės teisenos. Už tai jiems gresia baudos nuo 5 200 iki 6 000 eurų. Vilkaviškio rajono gyventojai po apklausos paleisti ir turės atvykti į jų bylą nagrinėsiantį teismą.

 

Belgų aviganė Midi pričiupo du vietinius kontrabandininkus

Naktį iš kovo 15-osios į 16-ąją VSAT Ignalinos pasienio rinktinės Adutiškio užkardos pareigūnai ties Švenčionių rajono Ramoniūnų kaimu naktinio matymo įranga užfiksavo laukais ėjusius du asmenis su ryšuliais. Sulaikymo operacijoje dalyvavę pasieniečiai panaudojo tarnybinį šunį. Belgų aviganė Midi greitai pasivijo nešikus ir pastojo jiems kelią. Abu vyrai iškart pakluso VSAT pareigūnų reikalavimui sustoti ir nesipriešino. Paaiškėjo, kad 22 ir 26 metų Švenčionių rajono gyventojai gabeno du juoda polietileno plėvele aptrauktus ryšulius su kontrabandinėmis cigaretėmis. Iš viso pasieniečiai rado 3 tūkst. pakelių „Fest“ markės rūkalų. Jie pažymėti Baltarusijos akcizo ženklais. Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Cigarečių gabentojams gresia baudos arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. Jie privalės atvykti į teismą.

VSAT inf.

 
Reklaminis skydelis