Mes turime 384 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3215
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19416
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95446
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo mažamečių tvirkinimo vienoje Švenčionių r. gimnazijoje

2019 m. kovo 23 d., šeštadienis Nr.22 (1842)

Kaip rašėme karštais įvykio pėdsakais, visą miestelį sukrėtė pasklidusi žinia, kad gimnazijoje net kelios jaunesniųjų klasių mergaitės, dar visai vaikai, galėjo patirti seksualinį priekabiavimą, tvirkinimą ir kt nederamus veiksmus. Dėl gimnazijos darbuotojo galimai nederamų veiksmų prieš mažametes mergaites tėvai kreipėsi į teisėsaugą.

Kovo 19 d.Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė patvirtino, kad prokuratūrai šis atvejis žinomas. Ji pateikė redakcijai atsakymą: „Vilniaus apskrities VPK Sunkių nusikaltimų tyrimo valdyboje š.m. kovo 14 d. buvo gautas pareiškimas dėl įvykių vienoje Lietuvos gimnazijoje. Šiuo metu gauta medžiaga nagrinėjama, tikslinamos pareiškime nurodytos aplinkybės. Per 10 dienų turi būti priimtas procesinis sprendimas, ar pradėti ikiteisminį tyrimą“.

Apie šį Švenčionių rajonui itin nemalonų įvykį rašė ir naujienų portalas lrytas.lt: „Pasak lrytas.lt šaltinių, žinomi šeši tokie atvejai, dėl dviejų iš jų sunerimę vaikų tėvai jau kreipėsi į prokuratūrą. Pasak šaltinių, vyras, galimai vykdęs nusikalstamą veiką, buvo pagalbinis darbuotojas, kuris turėjo teisę eiti į įvairias mokyklas patalpas, tarp jų – ir mergaičių tualetą, o vieną mažametę galimai net buvo nusivedęs į pagalbines patalpas“.

Gimnazijos direktorės pavaduotoja ugdymui (direktorė nuo pirmadienio išvykusi poilsiauti) naujienų portalui lrytas.lt patvirtino, kad atvejis, jog vienas iš darbuotojų galimai tvirkino mokines, mokyklai žinomas. Pasak jos, minėtas asmuo įstaigoje dirbo trejus metus, šiuo metu nušalintas nuo pareigų. Žinia apie galimai netinkamą darbuotojo elgesį gimnaziją pasiekė tik kovo 13 d., kai tuo tarpu kelių tėvų pareiškimai prokuratūroje gauti 14 d.

Sprendimas priimti ikiteisminį tyrimą buvo priimtas greičiau, negu planuota. Kovo 21 d. laikraščio redakcija gavo dar vieną Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus pranešimą: kadangi domėjotės šia tema, „Š.m. kovo 20 d. pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo jaunesnio negu šešiolikos metų asmens tvirkinimo pagal Baudžiamojo kodekso 153 str. 1 d. Tyrimas pradėtas Švenčionių rajono policijos komisariate gavus vienos gimnazijos vadovybės pareiškimą. Jame nurodoma, kad vienas gimnazijos darbuotojas, manoma, priekabiavo prie kelių nepilnamečių moksleivių.

Šiuo metu atliekami intensyvūs ikiteisminio tyrimo veiksmai, įtarimai niekam nepareikšti.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato specializuoto skyriaus tyrėjai, jį organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.“

Vaikus auginančios moterys pasidalino nuogąstavimais, kad tik ši problema nebūtų užglaistyta, taip ją tik nustumiant į šešėlį ir sukuriant blogą precedentą. Viešai pasigirdo versijos, neva nieko nebuvo. Darbuotojui pasirodė, kad mergaitė nusiminusi ir jis norėjo ją paguosti, padovanoti gėlytę... Kita neva prisigalvojo... Šis įvykis privertė sunerimti ir kitų mokyklų mokinių šeimas.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis