Mes turime 315 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5290
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15477
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91507
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Pasagos“ koncertų salėje jau ir pasaulinio lygio studija daro įrašus

2019 m. kovo 23 d., šeštadienis Nr.22 (1842)

Praėjo beveik savaitė po puikaus koncerto Paliesiaus dvaro „Pasagos“ koncertų salėje, o aš vis prisimenu impulsyvų, uždegantį pasaulinio garso kinų pianisto Yunjie Chen grojimą. Absoliučią tylą žiūrovų salėje, kai beveik pusantros valandos skambėjo žinomo rusų kompozitoriaus Aleksandro Skriabino kūriniai.

Kartais iš šalies gali atrodyti, kad groti nereikia fizinės įtampos, bet kai matai atlikėjo veidu bėgantį prakaitą jau po pirmųjų kūrinių, supranti, kad toks grojimas reikalauja ne tik talento, bet ir kolosalios ištvermės ir, be abejo, atsidavimo savo mėgstamai atlikėjo profesijai. Nesu kritikas ir negaliu vertinti atlikimo lygmens, bet jei net praėjus savaitei aš vis sugrįžtu ir sugrįžtu mintimis į koncertų salę, kur skambėjo Yunjie Chen sugrotos Aleksandro Skriabino sonatos, vadinasi, ta muzika, tas atlikimas tikrai pataikė į dešimtuką.

Džiugina ir tai, kad mano pamėgta „Pasagos“ koncertų salė vis garsėja kaip unikalios akustikos salė, ir ne tik daug žinomų atlikėjų ją renkasi savo koncertams, bet čia jau daromi ir įrašai. Tai iš tiesų fantastiška, juolab, kai pagalvoji, kad ten, kur dabar groja ir dainuoja pasaulinio lygio muzikantai, dainininkai, prieš dešimtmetį buvo tik bebaigiančios griūti sienos... Beje, ir šeštadienį, kovo 16 d., vykusio Yunjie Chen koncerto metu viena garsiausių pasaulyje klasikinės muzikos įrašų kompanija „Accentus Music“ darė koncerto įrašą. Įdomu ir tai, kad tai buvo vienintelis kylančios superžvaigždės Yunjie Chen koncertas Lietuvoje.

Smagu, kad visai čia pat vyksta tokie koncertai, apie tokius net didžiųjų Lietuvos miestų muzikos gurmanai tegali tik pasvajoti... Šį kartą neminiu visų atlikėjo pelnytų apdovanojimų, laimėtų konkursų. Svarbiausia, kad Yunjie Chen fantastiškai sugrota muzika tiesiog užbūrė, o gal po kurio laiko nusipirkę kompaktinį diską ar per pasaulinio lygio televizijos tinklus ar internetinėje erdvėje išgirsime Paliesiaus dvaro „Pasagos“ koncertų salėje darytą Yunjie Chen koncerto įrašą, ir vėl sugrįšime į nuostabų Aleksandro Skriabino muzikos pasaulį.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis