Mes turime 211 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1648
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15647
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:62973
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Protų kovos apie Europą

2012 m. kovo 28 d., trečiadienis Nr.25 (1168)

Kovo 14 dieną prasidėjo protų kovų turnyras „Europrotai“, kuris tuo pat metu vyks daugiau nei dvidešimtyje Lietuvos miestų ir miestelių. Jau įvyko du etapai Pabradėje (kovo 14 d., kovo 21 d.), o šį trečiadienį (kovo 28 d.) vyks III etapas Švenčionyse. Taip pat etapai vyks balandžio 11 d. ir balandžio 18 d.

Šis daugelyje pasaulio šalių populiarus žaidimas kviečia komandas varžytis savo žiniomis ir logika – atsakyti į įvairius klausimus ir taip rinkti taškus. „Europrotų“ turnyro pagrindinė tema – Europa, tad komandos galės pasitikrinti savo žinias apie žemyno kultūrą, sportą, istoriją, geografiją, maistą ir kitas sritis.

Žaidime kviečiami registruotis visi norintieji, pakanka surinkti komandą, kurią sudarytų 4-6 nariai. „Europrotų“ turnyrai Švenčionių rajone vyks Pabradėje, Švenčionyse ir Švenčionėliuose. Juos ves ir komandas registruos Aleksandr Poniatajev, Pabradės „Ryto“ gimnazijos mokinys, Jaunimo Europos komandos narys ir „Europrotų“ Švenčionių rajone organizatorius.

„Protų kovose kviečiame dalyvauti įvairiausio amžiaus žmones – nuo moksleivių iki senjorų. Skatinsime, kad vienoje komandoje būtų kuo įvairesnio amžiaus narių – jei įregistruosite bent po vieną dalyvį iki 18 ir virš 50 metų amžiaus, už tai skirsime papildomų taškų. Taip siekiame, kad, visoje Europoje pažymint vyresnių žmonių aktyvumo ir kartų solidarumo metus, šie žaidimai prisidėtų prie aktyvesnio kartų bendravimo. Tad jaunimą raginame į žaidimus vestis tėvus, senelius ir atvirkščiai – senelių labai lauksime su anūkais“, - sakė Aleksandr Poniatajev.

Atsakydamos į klausimus komandos galės naudotis savo žiniomis ir loginiu mąstymu. Bet kokios pagalbinės priemonės – elektroniniai įrenginiai, telefonai, kompiuteriai, knygos – žaidimo metu bus draudžiamos.

Antrasis „Europrotų“ sezonas numatomas 2012 m. rudenį.

Daugiau informacijos apie „Europrotų“ žaidimus, jų planuojamas datas ir vietas kiekviename mieste, žaidimo taisykles galima rasti http://ec.europa.eu/lietuva/europe_for_the_young/konkursai/europrotai_lt.htm

Taip pat galite kreiptis į „Europrotų“ organizatorių Švenčionių rajone: Alekandr Poniatajev, Pabradės „Ryto“ gimnazijos mokinys, Jaunimo Europos komandos narys, tel.: +370 607 13653; el. paštas: sasa1994@gmail.com