Mes turime 236 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:361
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18905
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66231
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Svajonių traukinys gali nuvežti į bet kokią stotį

2011 m. gegužės 18 d., trečiadienis Nr. 36 (1083)

Irena POŽĖLIENĖ

Gegužės 13 d., penktadienį, prie Švenčionėlių geležinkelio stoties liejosi muzika, linksmai skardėjo vaikų balsai – čia vyko Rytų Lietuvos vaikų renginių vedėjų šventė-konkursas „Svajonių traukinio stotis“. Renginio sumanytoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) ketvirtakursė, rajono savivaldybės narė, Švenčionių kultūros centro darbuotoja Jolanta Olechnovič šiam projektui, kuris buvo jos ketvirtojo kurso baigiamasis darbas, gavo ir finansinę paramą iš Kultūros ministerijos.

Šventę-konkursą vedė pati Jolanta, turinti šioje srityje turtingos praktinės patirties, o talkino jai Pepė (Vita Bukina).

Na, ir kurgi mus gali nuvešti svajonių traukinys? Kokioje stotelėje mes galime išlipti ir pasižvalgyti? Į šiuos klausimus padėjo atsakyti Švenčionėlių meno mokyklos, Renatos Grigianecienės šokėjai, Švenčionėlių dienos centro vaikai, linksmais šokiais užpildę pertraukėles tarp konkursantų, o ir patys besivaržantys vaikų renginių vedėjai stengėsi neatitrūkti nuo temos ir į linksmybes įtraukti kuo daugiau vaikų ir suaugusiųjų.

Vertinimo komisija: Švenčionių r. savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus metodininkė Rūta Baliukonienė, Švietimo skyriaus vyr. specialistas Petras Slabada, šokių mokytoja Renata Grigianecienė vienbalsiai nutarė, kad pirmoji vieta skiriama Švenčionėlių kultūros centro atstovėms – meno vadovei Vidai Vilutienei ir renginių organizatorei Marinai Amosovai, kurios šventės metu kartu su mažaisiais žiūrovais ir „keliavo po pasaulį“, mokė susirasti draugų ir dainavo apie visagalę šypsenėlę.

Antroji vieta skirta Švenčionių kultūros centro atstovams Kazimierui Pranskui ir Inesai Bojarunec, trečioji – Švenčionėlių vaikų globos namų muzikos vadovės Linos Rodevičienės parengtiems vaikams. O Švenčionių papildomo ugdymo centro komandai – žaviosioms raganaitėms – skirtas diplomas.

Renginį stebėjusi LMTA dėstytoja Eglė Tulevičiūtė komisijos nuomonei taip pat pritarė.