Mes turime 303 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3663
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13850
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89880
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Gražų rytą vainikavo susitikimas su briedžiais

2019 m. balandžio 3 d., trečiadienis Nr.25 (1845)

Yra toks posakis: „Ir aklai vištai grūdas nukrenta“, ir šis posakis labai tiko man praeitą savaitę, kai pavyko padaryti kelias geras laukinių gyvūnų fotografijas, kuriomis norėčiau pasidalinti ir su jumis, gerbiamieji „Švenčionių krašto“ skaitytojai.

Ankstyvą, šaltoką ir migloje skendintį kovo 28-osios (ketvirtadienio) rytą išvažiavau paklaidžioti po gamtą. Gamtos vaizdai buvo tiesiog nuostabūs: migloje skendintys toliai, lengvas šerkšnas, medžių siluetai. Taip nepastebimai ir iki Tverečiaus nuvažiavau. Atgal nutariau važiuoti per Adutiškį. Netoli Guntauninkų sutikau būrelį stirnų. Kol jos susizgribo bėgti, padariau keletą gerų fotografijų. Visai patenkintas ryto fotografavimu važiuoju toliau. Jau visai netoli Jakelių žvilgsnis užkliuvo už biržėje judančių keistų siluetų. Nepatikėjau savo akimis – ten buvo trys briedžiai, o kai sustojau, pamačiau ant pakilimo stovintį ir ketvirtą. Fotografavau iš pradžių pro atdarą automobilio langą tą stovintį arčiausiai, o po to panorau ir tuos tris, už kalniuko stovinčius, nufotografuoti. Vos išlipau, arčiausiai buvęs briedis pabėgėjęs tolėliau sustojo, netoli nubėgo ir  trijulė, kiek pabėgėję sustojo tarp beržų ir žiūrėjo į mane lyg sakytų: „na, ko čia pietus trukdai...“ Iš tiesų tai buvo nuostabus susitikimas, o mane pamalonino ir kolegų, gyvosios gamtos fotografų Rimanto Nalivaikos ir Jono Barzdėno pagiriamasis žodis, nes jie tai jau žino, kaip nelengva gerai laukinį gyvūną nufotografuoti.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis