Mes turime 322 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2638
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27768
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:75094
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Rajono fotografams – tarptautinės parodos apdovanojimai

2019 m. balandžio 13 d., šeštadienis Nr.28 (1848)

Jau 19-ąjį kartą Utenoje buvo organizuojama Žemės dienai skirta fotografijų paroda-konkursas „Geriausios gamtos fotografijos“. Pagrindinis parodos organizatorius – gamtos fotografų klubas „Žalias skėtis“.

Šiemet parodoje, kuri buvo eksponuojama Utenos krašto muziejuje, buvo eksponuojama 70 fotografų iš 4 valstybių (Lietuvos, Latvijos, Šveicarijos ir Serbijos) 82 fotografijos, o jei pabandysime į parodos fotografijų geografiją pažvelgti plačiau, tai pamatysime net 29 miestus, miestelius, iš kur fotografai atsiuntė savo darbus. Žinoma, daugiausia fotografijų iš Lietuvos, bet ir iš kaimyninės Latvijos dalyvavo net 7 vietovių fotografai. Kadangi paroda yra ir konkursas, tai ir apdovanojimų išdalinta nemažai. Pagrindinis prizas – 50 litų sidabrinė moneta gamtos tema – atiteko Vytautui Knyvai. Pora apdovanojimų atkeliavo ir į Švenčionių rajoną. Parodos diplomą pelnė Vaidas Garla, o Rimantui Nalivaikai įteiktas Lietuvos gamtos fondo prizas. Parodoje taip pat eksponuojamos ir Benediktos Jakštienės ir žiuri nario Algio Jakšto fotografijos.

Mūsų inf.