Mes turime 396 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3023
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19224
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95254
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kviečia įsijungti į draugišką kolektyvą ir įgyti paklausių profesijų

2019 m. balandžio 17 d., trečiadienis Nr.29 (1849)

Švenčionių profesinio rengimo centre vyko Karjeros diena

Kaip ir kasmet abiturientams ar beįgyjantiems pagrindinį išsilavinimą artėja apsisprendimo metas, kur toliau mokytis, ką studijuoti, kokią specialybę rinktis. Daugiau sužinoti ir lengviau apsispręsti padeda atvirų durų arba, kitaip tariant, karjeros dienos.

Tradiciškai tokia Karjeros diena balandžio 12 d. vyko ir Švenčionių profesinio rengimo centre, erdvioje sporto salėje, kur buvo pakankamai erdvės visiems dalyviams. Svečiavosi daug besidominčių profesinėmis galimybėmis jaunuolių iš Švenčionių Z. Žemaičio ir Pabradės „Ryto“ gimnazijų, Švenčionių ir Švenčionėlių progimnazijų bei pavienių jaunuolių.

Šventę vedė centro direktorė Milda Gustienė-Vilniškė. Gerą atmosferą sukūrė merginų ritminis šokis, kurį paruošė mokytoja Irina Burokienė. Vėliau visi pažiūrėjo mokinio Viktoro sukurtą nuotaikingą trumpą filmuką apie Švenčionių profesinio rengimo centre galimas įgyti specialybes.

Tuomet svečiai iš arčiau susipažino su specialybėmis, kurias išmoningai pristatė patys čia besimokantieji. Barmenai-padavėjai gamino kokteilius bei vaišino visus kava ir arbata, rodė kaip dekoruoti sausainius. Virėjai demonstravo kaip dirbti su cirkuliatoriumi. Smulkiojo verslo atstovės surengė loteriją, kurioje visi bilietai buvo laimingi, o ypatingi didieji prizai, gaminti Švenčionių profesinio rengimo centro moksleivių, buvo ištraukti pačioje šventės pabaigoje: tai žarstekliai bei vėliavos koto laikiklis, verba, meduoliai ir kt.

Apdailininkų specialybių moksleiviai susirinkusius pamokė kaip taisyklingai klijuoti plyteles ant skirtingo pagrindo. Socialinio darbo padėjėjai organizavo viktoriną ir pristatė kaip reikia elgtis žmogui užspringus. Automobilių kėbulų remontininkai lankstė skardas. Miškininkai suorganizavo savo viktoriną, kurioje buvo labai įdomių klausimų apie medžius (Pavyzdžiui, koks aukščiausio pasaulyje esančio medžio aukštis? Arba, Kiek rūšių medžių paminėta Biblijoje? Ir kt.), o viktorinos nugalėtojams prizus įsteigė socialiniai partneriai – „Husqvarna“. Firmos atstovai mikliai pademonstravo kaip reikia pakeisti pjūklo grandinę, o išėjus į lauką kvietė išmėginti traktorių su savikrove priekaba.

Dailiųjų darbų būrelis gamino skirtukus, o kelių eismo taisyklių būrelis suorganizavo net pasivažinėjimą su instruktoriumi stadiono ratu su mokomuoju automobiliu. Renginyje svečiavosi Vaida Mikulėnienė iš Švenčionių policijos komisariato, kuri pristatė savo specialybės ypatumus ir kvietė ją rinktis.

Visus susidomėjusius kuria nors specialybe Švenčionių profesinio rengimo centras kvietė įsijungti į besimokančiųjų gretas.

Švenčionių profesinio rengimo centras garsėja čia dirbančiais ir besimokančiais sportininkais. Tad nenuostabu, kad smalsūs susirinkusiųjų žvilgsniai krypo į juos. Centro mokiniai demonstravo kovos menus, gatvės gimnastikos elementus, o Gintaras Vilniškis parodė svarsčių kilnojimo ypatumus. Daug dėmesio sulaukė šventės svečias galiūnas Mindaugas Jaras, pats sveriantis virš 130 kg. Jis pasakojo apie galiūno kasdieninę duoną ir kėlė 90 kg sveriantį rąstą, bei 300 kg svorio štangą. Buvo daug norinčių ir nusifotografuoti su Lietuvos galiūnu bei pasišnekėti poilsio zonoje geriant arbatą.

Šventei artėjant į pabaigą svečiams buvo pasiūlyta ekskursija po Švenčionių profesinio rengimo centro patalpas, kur buvo galima susipažinti su mokymosi įrankiais, patalpomis bei jas pristačiusiais mokytojais.

PRC kolektyvas dėkingas visiems dalyvavusiems šventėje. O tie, kuriems nepavyko apsilankyti Karjeros dienos metu, gali užsukti čia ir kitu metu – susipažinti su profesijomis, mokymosi sąlygomis ir pobūdžiu. Visi čia laukiami.

Taip pat daugiau informacijos galima gauti apsilankius Švenčionių profesinio rengimo internetiniame puslapyje: http://www.sprc.w3.lt/ ar „Facebook“ paskyroje „Švenčionių profesinio rengimo centras“.

Švenčionių PRC inf.

 
Reklaminis skydelis