Mes turime 423 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3806
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20007
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96037
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčioniškis slėptuvėje gabeno daugiau kaip 2 tūkst. pakelių kontrabandos

2019 m. gegužės 15 d., trečiadienis, Nr.35 (1855)

Ignalinos pasieniečiams įkliuvo Švenčionių rajono gyventojas, automobilyje įrengtose slėptuvėse gabenęs daugiau kaip 2 tūkst. pakelių baltarusiškų rūkalų. Vyrui gresia tūkstantinė bauda ir automobilio „VW Passat“ konfiskavimas.

Šeštadienio pavakarę VSAT Ignalinos pasienio rinktinės Adutiškio pasienio užkardos pareigūnai prie Švenčionių rajono Jakelių kaimo patikrinti sustabdė automobilį „VW Passat“. Jį vairavo 51-erių Švenčionių rajono gyventojas. Pasieniečiams kilo įtarimų, kad automobiliu gali būti gabenamos kontrabandinės cigaretės, todėl transporto priemonė buvo pristatyta į Adutiškio pasienio užkardą detaliai patikrinti.

Įtarimai pasitvirtino – nuodugnaus patikrinimo metu automobilio durelėse, po galinėmis sėdynėmis ir degalų bake VSAT pareigūnai aptiko įrengtas slėptuves. Iš jų pasieniečiai ištraukė 2256 pakelius cigarečių „Minsk Capital QS“ ir „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką Švenčionių rajono gyventojui pradėta administracinė teisena. Jam gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų. Be to, teismas gali konfiskuoti „VW Passat“.  Įteikus šaukimą atvykti į teismą ir po apklausos vairuotojas paleistas.

Kontrabandiniai rūkalai ir automobilis saugomi Adutiškio pasienio užkardoje.

VSAT Ignalinos pasienio rinktinės inf.

 

 

 
Reklaminis skydelis