Mes turime 362 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4447
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20648
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96678
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Gerumo akcija Pabradės lopšelyje/darželyje „ Varpelis“

2019 m. gegužės 29 d., trečiadienis, Nr.39 (1859)

Jau antrus metus iš eilės, aš  Pabradės l/d „ Varpelis“ specialioji pedagogė- logopedė Diana Bimbienė, o taip  pat auklėtojos Marija Andrejeva ir Danutė Lovkis dalyvaujame socialinėje akcijoje „Užkrėsk gerumu“.  Akcija organizuojame jungdamiesi prie „Vaikų linijos“ inicijuoto sąmoningumo didinimo mėnesio „Be patyčių“ 2019. Tai dešimtus metus rengiamas didžiąją dalį šalies ugdymo/švietimo ir už švietimą atsakingų įstaigų įsukantis judėjimas.Šiais metais nutarėme padovanoti knygų socialiai remtinų šeimų vaikams. Visą kovo ir balandžio mėnesį darželio bendruomenė ir tėveliai dovanojo naujas arba geros būklės knygutes. Vėliau jos buvo  perduotos katalikiškai organizacijai Caritas, kurios pagrindinė veikla yra teikti socialines paslaugas.

Ši gerumo  akcija padėjo mums kartu su vaikais daugiau sužinoti apie knygą ir jos vaidmenį mūsų gyvenime. Paskatinome vaikus domėtis knyga. Kartu skaitėme pasakas ir vaidinome. Taip pat buvo organizuota vaikų pagamintų knygų skirtukų paroda, kurios metu atsiskleidė vaikų kūrybiniai gebėjimai. Balandžio 2-oji – žymiojo danų pasakininko Hanso Christiano Anderseno gimimo diena -pasaulyje ji minima kaip Tarptautinė vaikų knygos diena. Tą dieną vyksta vaikų literatūros renginiai, parodos, susitikimai su vaikų knygos kūrėjais. Mes, organizuodami akciją „ Padovanok knygą“,  taip pat prisidėjome ir prie šios dienos minėjimo, dalyvavomenacionalinio IBBY (angl. International Boardon Books for Young People, liet. Tarptautinė vaikų knygos taryba) skyriaus organizuotame konkurse, kurio tikslas buvo kuo įdomiau  paminėti tą dieną.  Šios iniciativos dėka mūsų darželis pateko tarp 9 komisijai labiausiai patikusių dalyvių!

Norėtume padėkoti visiems darželio bendruomenės nariams, vaikams jų tėvams, auklėtojoms ir visiems, kas buvo kartu ir  prisijungė prie mūsų idėjos.

Diana BIMBIENĖ

Vyr.spec.pedagogė-logopedė

 
Reklaminis skydelis