Mes turime 287 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2625
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12812
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88842
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Varžybos ir šventė tapo tradicine

2019 m. birželio 22 d., šeštadienis, Nr.46 (1866)

Prieš savaitę, birželio 15 d., UAB „Medžioklė ir šaudymas“ priklausančioje šaudykloje šaudyklos savininkų ir Švenčionių r. medžiotojų ir žvejų draugijos bendrų pastangų dėka vyko jau tradicine tampanti medžiotojų šventė, kurioje dalyvavo ne tik medžiotojai, bet ir jų šeimų nariai bei nemažas būrys svečių. Apie praėjusią šventę, pačius taikliausius ir kita kalbėjausi su Švenčionių r. medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininku Pavel Trusov.

- Ši medžiotojų šventė jau tampa tradicine, nes buvo organizuota jau trečią kartą. Pirmus dvejus metus tai buvo šaudymo varžybos Švenčionių r. medžiotojų ir žvejų draugijos taurei laimėti, o šiemet pasistengėme, kad būtų ne tik varžybos, bet ir šventė. Kvietėme atvykti su šeimomis. Turėjo kuo užsiimti ir vaikai, ir suaugę. Buvo nemokama saldi vata, ledai, nemokamas maitinimas. Pramogų buvo užtektinai, - apie šventės idėją pasakoja Pavel Trusov.

- Pavelai, sakoma, kad nemokamas būna tik sūris pelėkautuose, kažkas juk turėjo sumokėti.

- Sumokėjo varžybų dalyviai, o ir rėmėjų turėjome nemažai. Man asmeniškai tai buvo pirmas rimtas renginys vadovaujant Švenčionių r. medžiotojų ir žvejų draugijai, bet, kai turi tokius partnerius kaip UAB „Medžioklė ir šaudymas“ su Roku Zabiela priešakyje, viskas yra įveikiama. Pačią šventės koncepciją aptarėme Švenčionių r. medžiotojų ir žvejų draugijos valdyboje. Smagu, kad į šventę susirinko gausiai.

- Kiek varžybose dalyvavo komandų?

- Dalyvavo 14 medžiotojų būrelių komandų ir Švenčionių ir Ignalinos medžiotojų ir žvejų draugijų komandos, kvietėme ir daugiau, bet atvyko tik Ignalinos komanda ir Širvintų medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininkas. Sulaukėme ir Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininko Jono Talmanto. Buvo ir daugiau svečių.

- Kokios buvo šaudymo rungtys?

- Medžiotojams: „bėgančio šerno“ rungtis, šaudymas į skriejančius taikinius ir „tupinčio zuikio“ rungtis, kai iš lygiavamzdžio šautuvo reikėjo kulka pataikyti į 10 cm skersmens lėkštutę, esančią už 35 metrų. Tai gana sunki rungtis. Kadangi šaudykla puikiai įrengta, tai vietos užteko ir šaudantiems, ir žiūrovams.

- Kam geriausiai sekėsi individualiai?

- „Bėgančio šerno“ rungtyje 21 tašką surinko ir 1-ąją vietą laimėjo Darius Čekanauskas, iš medžiotojų klubo „Girios-2“. Labai įtemptai vyko varžybos „Tupinčio zuikio“ rungtyje. Per pirmą šaudymą net 5 ar 6 medžiotojai surinko maksimalų rezultatą. Po pakartotinio šaudymo maksimalų rezultatą – 502 taškus – surinko du medžiotojai, tad teko dar kartą šaudyti, ir čia sėkmė lydėjo Igorį Procepovą, iš medžiotojų klubo „Dalija“, jis tapo nugalėtoju. Tai buvo iš tiesų kvapą užgniaužianti rungtis. Tiek azarto, tiek emocijų buvo. Galima palyginti su futbolo 11 metų baudinių mušimu. O į skriejantį taikinį geriausiai šaudė Eglūnas Aškelėnas, iš medžiotojų klubo „Modulis“, kuris iš 9 skriejančių taikinių numušė 8.

- O kaip sekėsi komandoms?

- Pirmą vietą tarp medžiotojų būrelių komandų iškovojo Reškutėnų medžiotojų būrelio komanda, surinkusi 239 taškus, antra vieta atiteko „Vanago“ medžiotojų būrelio komandai, surinkusiai 215 taškų, „Modulio“ medžiotojų būrelio komanda, surinkusi 213 taškų, liko trečia, o štai medžiotojų ir žvejų draugijų varžybas laimėjo svečiai iš Ignalinos r. Buvo ir daugiau įvairių apdovanojimų. Gražiausiai pasipuošusios komandos prizas atiteko Magūnų medžiotojų būreliui, vyriausio dalyvio, kuris dalyvavo varžybose, 75 m. amžiaus medžiotojui Vitold Gajevski. Varžybose komandų sudėtyje buvo ir moterų. Vaikai akies taiklumą išbandė šaudydami iš pneumatinio šautuvo, čia nugalėjo Vilma Maliavkaitė.

Buvo ir piešimo konkursas, kurio tikslas – pažiūrėti, kaip gi vaikai žiūri ir įsivaizduoja medžioklę. Malonu, kad teisingai žiūri ir įsivaizduoja medžioklę. Jauniausių grupėje nugalėjo penkiametis Vilius, o vyresniųjų grupėje – devynmetė Urtė. Žinoma, kiekviena šventė sunkiai įsivaizduojama be paramos. Neįsivaizduoju, kaip tokią šventę reikėtų surengti be Roko Zabielos ir jo UAB „Medžioklė ir šaudymas“, nes jų šaudykloje rengėme šventę ir jie didžiąją techninę dalį atliko bei nemažai rėmėjų surado, - baigdamas savo pasakojimą apie gražią medžiotojų ir jų šeimų šventę sako Švenčionių r. medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininkas Pavel Trusov.

Algis JAKŠTAS

 

 
Reklaminis skydelis