Mes turime 402 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4211
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29341
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:76667
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionių savivaldybei perduoti Pabradės vaikų globos namai

2019 m. liepos 3 d., trečiadienis, Nr.48 (1868)

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija Švenčionių rajono savivaldybei perdavė bendruomeninius Pabradės vaikų globos namus. Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis ir Švenčionių rajono savivaldybės administracijos direktorė Jovita Rudėnienė pasirašė susitarimą, pagal kurį savivaldybė perėmė vaikų globos namų savininko teises ir pareigas.

Šiuo metu bendruomeniniuose Pabradės vaikų globos namuose gyvena 10 vaikų, kuriems teikiamos ilgalaikės socialinės globos paslaugos. Tai reiškia, kad šie vaikai globos namuose gyvena nuolat, nes yra arba netekę tėvų, arba jų tėvams yra apribota valdžia, o giminaičiai nesiėmė jų globoti.

Dar 9 vaikai čia gauna trumpalaikės socialinės globos paslaugas. Šie vaikai globos namuose apgyvendinti, kuomet laikinai buvo apribota jų tėvų valdžia.  Su tėvais dirba socialiniai darbuotojai, o budintys globėjai nesurasti. Tokiu atveju vaikas socialinės globos namuose gali gyventi ne ilgiau nei 3 mėnesius.

Visi vaikai apgyvendinti dviejuose namuose ir viename bute. Visos šios patalpos yra nuomojamos.

Nuo 2014 m. Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos iniciatyva vykdoma Institucinės globos pertvarka. Vienas iš jos tikslų – užtikrinti darnią aplinką ir sąlygas kiekvienam vaikui augti biologinėje šeimoje, o likusiems be tėvų globos vaikams – globėjų, įtėvių šeimose ar šeimynose, kur sąlygos labiausiai primintų šeimos gyvenimą.

 SADM inf.