Mes turime 362 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2447
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18648
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94678
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kad sukčiams gyvenimas pasunkėtų

2019 m. liepos 17 d., trečiadienis, Nr.51 (1871)

Liepos 11 d. Švenčionių viešosios bibliotekos skaitykloje vyko susitikimas su Švenčionių policijos komisariato atstove Ludmila Čeponiene.

 Švenčionių rajone sukčiavimai dar nėra paplitę taip, kaip Vilniuje. Policijos pareigūnai noriai padeda gyventojams, organizuoja su jais susitikimus, supažindina su naujais veiklos būdais ir metodais sukčiauti, išvilioti iš žmonių pinigus. Sukčiai „dirba“ vasarą žinodami, kad šeimos nariai išvyksta atostogauti, likusius galima lengviau apmauti. Policijos atstovė pastebėjo, kad susitikimai su gyventojais, straipsniai žiniasklaidoje „apsunkino“ sukčiams nelegalią veiklą, vis mažiau žmonių pavyksta apmauti. Vis dažniau pasitaiko telefono skambučiai su informacija apie „įspūdingą laimėjimą“, tam, kad sužinotų žmogaus banko sąskaitos duomenis.

Šiais laikais plinta elektroninės vagystės. Kol kas jos sunkiai susekamos ir nustatomi pažeidėjai. Jau veikia centralizuotas būdas susekti tokias vagystės. Geriausia būti budriems ir patiems saugoti asmeninę informaciją.

Po paskaitos pareigūnė atsakė į klausimus.

Valerij JEMELJANOV

 

 
Reklaminis skydelis