Mes turime 309 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:172
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16373
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92403
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Į Lietuvos rinką grįžta UAB „Padvaiskas ir KO“

2019 m. liepos 27 d., šeštadienis, Nr.54 (1874)

Netoli Vilniaus įsikūrusi lietuviško kapitalo įmonė „Padvaiskas ir Ko“, savo veiklą pradėjo 1992 m. kelių kvadratinių metrų patalpoje, o šiuo metu gamybinės, sandėliavimo, administracijos patalpos užima apie 14000 kvadratinių metrų. Ir nors 97 proc. įmonės pagaminamos produkcijos yra eksportuojama, lietuvių klientų srautas vis tiek išliko. Daugelį metų lietuviškuoju čiužinių karaliumi tituluoto A.Padvaisko firminių parduotuvių Lietuvos pirkėjai pasigenda. „Iki 2010 metų mūsų įmonė turėjo 17 savo parduotuvių Lietuvoje bei 250 partnerių, kurie prekiaudavo įmonės gaminama produkcija. Tačiau tuo laiku išlaikyti visą parduotuvių tinklą nelabai apsimokėjo. Didėjant eksporto apimčiai tiesiog nebeturėjome pajėgumų, pirmiausia turėjome susitvarkyti su didžiuliais užsakymais iš užsienio šalių“, – pasakojo įmonės vadovas. „Po pertraukos sugrįžtame į Lietuvos rinką, atidarome naują parduotuvę ir pirkėjams siūlysime pasirinkti iš viso mūsų įmonės asortimento“, – sako Arvydas Padvaiskas.

 

Didelis iššūkis – darbo jėga

Įmonės „Padvaiskas ir Ko“ gamybiniai pajėgumai pastaraisiais metais stipriai išaugo, tačiau darbuotojų stygius jaučiamas. Didelės gamyklos pastaraisiais metais vis sunkiau surenka darbininkų komandas, tad jau tapo įprasta ieškoti darbuotojų ne tik savo, bet aplinkiniuose rajonuose. Ne išimtis ir UAB „Padvaiskas ir KO“ - įmonės transportas kiekvieną rytą surenka darbininkus iš: Utenos r., Ukmergės r., Molėtų r., Nemenčinės r., Švenčionių r., numatyta nauja – Ignalinos – kryptis. Taip pat įmonėje šiuo metu dirba keliolika užsieniečių, rudenį atvyks dar keliasdešimt. „Darbo jėgos trūksta, o atvykėliai – labai darbštūs žmonės, negalime skųstis. Nors darbo pasiūlyti galime ir bet kuriam darbščiam lietuviui“, – sakė A.Padvaiskas.

 

Modernizacija

Stebėdamas užsakymų didėjimą, įmonės generalinis direktorius A.Padvaiskas įžvelgia poreikį nuolatinėms investicijoms. „Pasinaudoję ES skiriama parama ir investavę patys pastaraisiais metais įsigijome naujus, ekologiškesnius, įrenginius lovoms ir čiužiniams gaminti. Taip pat išplėtėme gamybinius plotus. Šiuo metu perkame tik būtiniausias žaliavas - viską gaminame, esant galimybei perdirbame ir panaudojame patys“, – pasakojo A.Padvaiskas. Pastebėtina, kad naujai įsigyta technika, padėjo išspręsti ne vieną problemą: nauji įrengimai turi valymo filtrus, kurie surenka dulkes taip tausodami žmonių sveikatą, įmonėje naudojami naujos kartos klijai, kurie neturi kvapo, bei yra visiškai nekenksmingi žmonių sveikatai. Pabrėžtina, kad įsigyta nauja technika padidino darbo našumą. Žinoma, iš pradžių darbuotojai nenoriai „stojo“ prie naujų įrengimų, tačiau supratę, kad, pavyzdžiui, kai kurios mašinos leidžia darbą nudirbti greičiau, per trumpesnį laiką pagaminti daugiau vienetų, noriai patys prašosi dirbti prie tokių įrenginių“, – pasakojo pašnekovas.

 

Kviečia prisijungti kvalifikuotus ir nekvalifikuotus darbuotojus

Kuo „Padvaiskas ir Ko“ vilioja darbininkus? Laiku mokamais atlyginimais, geromis darbo sąlygomis. Kaip skelbiama internetiniame puslapyje www.rekvizitai.vz.ltvidutinis atlyginimas 1 318,53 €, o atlyginimų mediana 1 151,04 € „prieš mokesčius“.

 
Reklaminis skydelis