Mes turime 373 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4690
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29820
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:77146
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

„Skambinu, įsivaizduoju, piešiu...“ švenčionėliškiams atnešė diplomus

2012 m. balandžio 21 d.,šeštadienis Nr.31 (1174)

Kovo pabaigoje Vilniuje vyko v respublikinis jaunųjų atlikėjų ir dailininkų festivalis-konkursas „Skambinu, įsivaizduoju, piešiu...“. Pirmasis buvo surengtas 2004 m. Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokykloje. Idėjos autorė – šios mokyklos mokytoja metodininkė Asta Grybienė. Iš pradžių tai buvo jaunųjų pianistų konkursas, vėliau dalyvių sąrašą papildė ir kitų muzikos specialybių mokiniai, prisijungė ir dailininkai.

Šiųmetiniame festivalyje-konkurse varžėsi atlikėjai iš visos Lietuvos trijose amžiaus grupėse. Dailininkai – tapyboje, grafikoje, fotografijoje, animacijoje. Konkursas savitas tuo, kad jame susiliejo trijų meno rūšių elementai: moksleiviai buvo vertinami ne tik už muzikos kūrinio atlikimą, bet ir jo pavaizdavimą plastinės raiškos priemonėmis, artistiškumą, gebėjimą literatūros tekstu, vaidyba pristatyti grojamą kūrinį. Tas pačias užduotis atliko tiek dailininkai, tiek muzikantai. Darbų pristatymo metu ir po to, skambant muzikai, didžiuliame ekrane visi šventės dalyviai ir svečiai galėjo stebėti abiejų – jaunojo muzikanto ir dailininko – dailės darbus, atliktus ta pačia muzikine tema. Šiame pasirodyme neretai atsiskleisdavo skirtingas vieno ir kito meno atstovo muzikos turinio matymas spalvomis.

Į šį įdomų konkursą vyko didelis būrys Švenčionėlių meno mokyklos mokinių bei jų mokytojų. Tarp jauniausių konkurso dalyvių buvo smuiko specialybės 1 klasės mokinė Justina Varno (mokytoja V.Beržinskienė, koncertmeisterė M.Tkačenko) kartu su dailės specialybės mokine Katarina Koiro (mokytojas A.Vilutis) bei kanklių specialybės 3 klasės mokinė Sonata Gudelaitytė (mokytoja M.Matijošiūtė) su dailės specialybės mokiniu Deividu Nalivaikai (mokytoja A.Maliavkienė). taip pat sėkmingai konkurse pasirodė fortepijono specialybės 2 klasės mokinys Lukas Kuleš (mokytoja L.Šidlauskienė) su dailės specialybės mokine Raminta Stankevičiūte (mokytoja A.Maliavkienė). konkurso antroje amžiaus grupėje dalyvavo fortepijono specialybės 4 klasės mokinys Arnoldas Leleika (mokytoja L.Šidlauskienė) su dailės specialybės mokiniu Adomu Talunčiu (mokytojas A.Vilutis) bei 6 klasės fortepijono specialybės mokinė Eglė Maliavkaitė (mokytoja T.Šapokienė) su dailės specialybės mokine Livija Jurkuvėnaite (mokytojas A.Vilutis).

Didžiulė vertinimo komisija visą dieną klausėsi muzikos bei dailės specialybės mokinių pasirodymo. Džiaugiamės, kad sėkmė nusišypsojo dviem mūsų mokyklos mokiniams: fortepijono specialybės 6 kl. mokinei E.Maliavkaitei (mokytoja T.Šapokienė) bei dailės specialybės mokiniui Adomui Talunčiui (mokytojas A.Vilutis). abu tapo konkurso diplomantais. Na, o visi konkurso dalyviai dovanų gavo po sieninį kalendorių, kuriame puikuojasi jų dailės darbai, bei gražias padėkas.

Balandžio 11 d. – gegužės 11 d. festivalio-konkurso dalyvių dailės darbų paroda vyksta kompozitoriaus Stasio Vainiūno namuose-muziejuje (Goštauto g. 2-41, Vilnius).

Tatjana ŠAPOKIENĖ
Švenčionėlių meno mokyklos mokytoja metodininkė