Mes turime 249 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1402
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19946
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67272
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pašaminė išlydėjo vasarą

2019 m. rugsėjo 4 d., trečiadienis, Nr.64 (1884)

Atsisveikinome su gandrais, štai ir vasara jau užvertė paskutinius kalendoriaus lapus, tačiau net palaistoma lietumi šiluma dar neskuba trauktis. O ypač pradžiugino paskutinis rugpjūčio savaitgalis. Daug kur tomis dienomis vyko vasaros palydų renginiai, įvairios šventės, tad leisti laiką gryname ore buvo daug paskatų. Pašaminės kaimo bendruomenė „Pašaminės draugija“ (pirmininkas Vasilijus Menkovas) rugpjūčio 31-ąją taip pat surengė šaunią vasaros uždarymo šventę. Visas pramogų ir linksmybių miestelis įsikūrė Pašaminėje prie buvusios mokyklos (joje šiuo metu yra biblioteka, kaimo klubas, koplyčia ir bendruomenės patalpos). Ant pievelės pūpsojo vaikų džiaugsmas – batutas (jis buvo nemokamas), ant kurio mažųjų klegesys netilo iki pat pavakarių, prie sienos – labai kūrybiškai įrengta ir išpuošta nedidelė scena atlikėjams, senosios mokyklos obelų paunksnėje žvilgsnius traukė skanėstais nukrauti stalai, o kiek atokiau puode ant ugnies garavo žuvienė, kuria rūpinosi Asta Martinkėnienė, o vertingų patarimų nešykštėjo patyręs virtuvės šefas Tadas Varna.

Pašaminiškių ir svečių prigužėjo tikrai daug – vieni patogiai įsitaisė ant suolų priešais sceną, kiti sutūpė būreliais ant pievos. Susirinkusius pasveikino ir atlikėjus, šventės rėmėjus bei organizatorius pristatė renginio vedėja Danutė Bagdanavičienė, vasaros palydėtuvėms parinkusi ir prasmingų žodžių, ir romantiškų eilių. Pasak jos, labai norėta surengti didelę ir gražią šventę, atsisveikinti su vasara, palinkėti mokiniams, mokytojams ir studentams gerų mokslo metų, o ir visiems – prasmingų darbų bei gero derliaus. Kad šventė įvyktų, labai svarbūs rėmėjai: UAB „SK Design“, T.Varnos individuali įmonė, I.Balčiūno ūkis, V.Aleksandrovič, V.Menkovas, UAB „Aureveta“, UAB „Lakaja“. Prie šventės organizavimo labai svariai prisidėjo Martinkėnų, Bagdanavičių, Menkovų šeimos, I.Carenko ir S.Maskolėnas, Švenčionėlių kultūros centras pasirūpino įgarsinimu. Visiems – nuoširdus ačiū ir susirinkusių pašaminiškių plojimai bei padėkos ir gėlės iš bendruomenės pirmininko p. Vasilijaus rankų.

Organizatoriai bendruomenei padovanojo ir puikų koncertą. Į svečius atvyko Ignalinos rajono Ceikinių kaimo kapela „Keiziai“ (vadovė Rūta Kajėnė) ir Ignalinos r. neįgaliųjų draugijos kapela „Putinėlis“ (vadovas Vincas Kliukas). „Keizių“ atlikėjai Milda ir Antanas savo energija bei dainomis be paliovos judino publiką, o gitaristas Michailas Prokofjevas užbūrė roko klasikos garsais ir virtuozišku atlikimu. Didelių plojimų sulaukė ir „Putinėlis“, kaip ir „Keiziai“ – gyvo garso, tik repertuaras daugiau iš lietuvių liaudies kūrybos. Kaip tik įvairiems skoniams.

Šventėje apsilankė ir kaimynai – Trūdų bendruomenės pirmininkė Dovilė Pavliukevičienė su šeima.

Po smagaus ir ilgo koncerto vaikai sugužėjo į sceną, kur jiems buvo išdalinti balionai ir visi kartu sugalvoję norus paleido balionus į dangų. Po to – geras pusvalandis vaišėms ir atokvėpiui, o nuo 21 val. visų laukė kinas po žvaigždėmis. Kino seansui pasirinkta lietuviška komedija „Melagiai“ taip pat sukėlė žiūrovams gerų emocijų.

Irena POŽĖLIENĖ