Mes turime 266 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4623
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23167
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:70493
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionėlių liaudies teatras intriguoja gūdaus ir apleisto vienkiemio istorija

2012 m. balandžio 21 d.,šeštadienis Nr.31 (1174)

Švenčionėlių liaudies teatrui jau 53 metai. 1959 m. buvo suteiktas Liaudies teatro vardas. Per šį ilgą laikotarpį keitėsi režisieriai ir aktoriai, suvaidinta be galo daug spektaklių, padovanota žiūrovams daug gražių akimirkų.

2002 m. su Žemaitės spektakliu „Trys mylimos“ (rež. Virgilijus Noreika) Švenčionėlių liaudies teatras tapo „Pastogės“ laureatais ir už geriausią moters rolę nominaciją gavo aktorė Leonarda Valaitienė.

Vienintelė aktorė nuo pat teatro ištakų yra Gražina Jarmalytė, ir šiuo metu vaidinanti spektakliuose. Daug metų Liaudies teatre vaidino: Leonarda Valaitienė, Daiva Pošiūnienė, Vytautas Sventkauskas (miręs), Algirdas Šibkus (miręs), Lina Rodevičienė, Pranas Činčikas, Antanas Lašinskas, Eglė Rutkauskienė, Richardas Leleiva, Rima Kriaučiūnienė, Stasys Jatulevičius, Povilas Kindurys (miręs), Marina Ažušilienė, Virgilija Jaksebogienė.

Šiais metais švenčionėliškiai pasirinko Remigijaus Kaškausko pjesę „Vaiduokliai vienkiemyje“. Tai – komedija-detektyvas. Sename, apleistame Apuokynės vienkiemyje gūdu, nejauku, bet kas ten vyksta, sužinos tik į spektaklį atėjęs žiūrovas. Pamatys ir naujus teatro narius Aušrą Grigorovičienę, Denisą Andrejevą, ir jau senus scenos vilkus Gražiną Jarmalytę, Daivą Pošiūnienę, ir jau šiek tiek patirties įgijusius Bronislavą Liaudanskienę, Vytautą Markauską, Teresą Kuznecovą, Jurijų Bučiną.

Švenčionėlių liaudies teatro pasirodymas 11.00 val. Liaudies teatro kolektyvas labai laukia savo žiūrovų, nes tik dėl jų ir meilės teatrui aukota daug savo laisvalaikio.

„Švenčionių krašto“ inf.