Mes turime 275 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:48
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25178
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72504
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2019 m. rugsėjo 21 d., šeštadienis, Nr.69 (1889)

Nuo 2019-09-01 iki 2019-09-15 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruota 251 informacinis pranešimas, pradėta 15 ikiteisminių tyrimų, surašyta 150 administracinių nusižengimų protokolų, iš jų 122 dėl kelių eismo taisyklių pažeidimo, iš jų – 87 už greičio viršijimą.

 

Sumušė pažįstamas

Rugsėjo 1 d. gautas pareiškimas, kad Kločiūnų k., Pabradės sen., vyrą, gim. 1991 metais, sumušė pažįstamas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Sumušė keturiolikmetį

Rugsėjo 2 d. apie 10.00 val. Švenčionių profesinio rengimo centro teritorijoje, Liepų al. 2, Cirkliškio k., šešiolikmetis vaikinas sumušė keturiolikmetį. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Darželyje – neblaivi auklėtoja

Rugsėjo 2 d. 08.26 val. gautas pranešimas, kad Švenčionėlių darželyje „Vyturėlis“ galimai neblaivi auklėtoja. Informacija pasitvirtino, darbuotojai nustatytas 0.97 prom. girtumas. Ji nušalinta nuo darbo.

 

Apsivogė

Rugsėjo 2 d. PC Maxima, esančiame Priestočio g., Švenčionėlių mieste, apsivogė vyras. Jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia baudą nuo 90 iki 300 eurų.

 

Iš buto dingo pinigai ir juvelyriniai dirbiniai

Rugsėjo 5 d. gautas pareiškimas, kad apvogtas butas, esantis Taikos g., Švenčionių mieste. Vagys į butą pateko pro balkono plastikines duris. Iš buto dingo pinigai ir juvelyriniai dirbiniai. Bendra žala sudaro 2710 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Kabinėjosi kaimynas

Rugsėjo 5 d. gautas pareiškimas, jog Vilniaus g., Švenčionių m., bendro naudojimo kieme pareiškėją, gim. 1955 metais, kaimynas išvadino necenzūriniais žodžiais ir įžūliai kabinėjosi. Pradėta administracinio nusižengimo bylos teisena, įvykio kaltininkui gresia bauda nuo 30 iki 140 eurų.

 

Policiją iškvietė be reikalo

Rugsėjo 5 d. 20.56 val. gautas pranešimas, kad Vilniaus g., Švenčionėlių mieste, pranešėją namo laiptinėje stumdė nepažįstamas jam vyras, bandė nustumti nuo laiptų. Nuvykus į įvykio vietą paaiškėjo, jog policiją kvietė 1978 metais gimęs vyras, tačiau dėl girtumo nesugebėjo paaiškinti, kas įvyko. Pranešėjo brolis paaiškino, jog policiją kvietęs pilietis niekur iš namų nebuvo išėjęs, dėl ko kvietė policiją, nežinantis. Dėl melagingo specialiųjų tarnybų iškvietimo surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia baudą  nuo 90 iki 200 eurų.

 

Smurtavo neblaivūs artimieji

Rugsėjo 6 d. apie 21.20 val. Senos Pašaminės k., išgertuvių metu 1956 metais gimusią moterį sumušė draugas, gim. 1975 metais. Jam nustatytas 2.89 prom. girtumas. Moteris tikrintis blaivumą atsisakė. Dėl smurto pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Rugsėjo 7 d. apie 17.30 val. gautas pranešimas, kad Paduobulės vs., Labanoro sen., išgertuvių metu 1972 metais gimęs vyras, kuriam nustatytas 2.30 prom. girtumas, trenkė kumščiu ir spyrė koja į nugarą 1973 metais gimusiai moteriai, kuriai nustatytas 3.09 prom. girtumas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Iš kiemo dingo keturratis

Rugsėjo 8 d. 8.00 val. gautas pranešimas, kad Abejučių k., Pabradės sen., iš privataus namo kiemo dingo keturratis motociklas. Žala 1500 eurų. Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Pavogė darbo įrankius

Rugsėjo 8 d. gautas pareiškimas, kad Lalučių k. iš neužrakinto garažo naktį pavogti darbo įrankiai. Žala 960 eurų. Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Dingęs senolis surastas sveikas

Rugsėjo 10 d. 21.58 val. gautas pranešimas, kad iš Karkažiškės k. prieš pietus iš namų išėjo ir iki šiol negrįžo 71 metų amžiaus vyras. Spėjama, kad išėjo į mišką grybauti. Telefono neturi. Kartu su VSAT pasienio kinologu pradėta paieška. Miške tarp Kločiūnų k. ir Zatiškių k. asmuo nesurastas. 2019-09-11 apie 1.30 val., vykdant paieškos veiksmus, senolis buvo surastas kelyje link Burbliškių k., Pabradės sen., ir pristatytas į namus. GMP sveikatos sutrikimų nefiksavo.

 

Pats priekabiavo, pats iškvietė policiją

Rugsėjo 11 d. 16.50 val. gautas pranešimas, kad Rudžionių k. pranešėjui susidoroti grasina kaimynas. Atvykus į įvykio vietą paaiškėjo, kad policiją kvietęs pilietis, kuriam nustatytas 3.25 prom. girtumas, pats atvyko pas kaimyną, elgėsi chuliganiškai, priekabiavo pastarojo kieme. Jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 14 iki 30 eurų.

 

Pirko neegzistuojantį automobilį

Rugsėjo 12 d. gautas pareiškimas, kad Cirkliškio k., gyventojas pervedė 300 eurų automobilio pirkimo užstatą, bet vėliau išsiaiškino, kad nei parduodamas automobilis, nei pardavėjo adresas neegzistuoja. Dėl sukčiavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Apvogtas namas

Rugsėjo 13 d. gautas pareiškimas, kad Vasiuliškės k., Kaltanėnų sen., įsibrauta į gyvenamąjį namą, iš kur pavogti el. šildytuvas, el. radiatorius, hidroforas su siurbliu, dujų balionas. Nuostolis 600 eurų. Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Vairavo neblaivūs

Rugsėjo 15 d. apie 16.55 val. Mokyklos g., Prienų k., sustabdytas automobilis „Volvo“, kurio vairuotojui, gim. 1951 metais, nustatytas 1.65 prom. girtumas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Rugsėjo 15 d. apie 19.24 val. gautas pranešimas, kad Zalavo k. link Pabradės važiuoja juodos spalvos automobilis „Volvo“, kurio vairuotojas galimai neblaivus, nes automobilis važiuoja vingiuodamas per kelią. 19.27 val. gautas antras pranešimas apie galimai neblaivų „Volvo“ vairuotoją. Automobilis „Volvo“ sustabdytas Pabradės mieste, jo vairuotojui, gim. 1996 metais, nustatytas 1,97 prom. girtumas. Automobilis nugabentas į saugojimo aikštelę. Vairuotojas pristatytas į komisariatą, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Vilniaus AVPK Švenčionių r.PK inf.