Mes turime 306 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2918
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13105
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89135
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

ŪKININKAUTI ŠVENČIONIŲ KRAŠTE VERTA

2019 m. rugsėjo 28 d., šeštadienis, Nr.71 (1891)

Žemės ūkis yra vienas iš seniausių verslų Lietuvoje ir yra laikomas prioritetine ūkio šaka, kuri atlieka svarbų ekonominį ir socialinį vaidmenį. Tai vertindama, Ignalinos kredito unija, kurios vienas iš tikslų yra tradicijų krašte puoselėjimas, stengiasi išgirsti kiekvieno ūkininko poreikius, prisideda prie žemės ūkio plėtros regione ir padeda tęsti ilgametę šio sektoriaus veiklos istoriją.

PASKOLOS SKLANDŽIAI ŪKIO VEIKLAI

Didžiausi iššūkiai, su kuriais susiduria ūkininkai yra ne visada palankios derliui orų sąlygos, verslo sezoniškumas ir ilgi derliaus supirkėjų atsiskaitymo bei Nacionalinės mokėjimo agentūros išmokų  terminai. Tam, kad ūkiai patirtų kuo mažiau nepatogumų ir, nepaisant iškilusių kliūčių, galėtų sklandžiai tęsti veiklą, Ignalinos kredito unija siūlo platų paslaugų spektrą.

Viena iš išeičių – apyvartinių lėšų finansavimas Ignalinos kredito unijoje. Tai trumpalaikė finansavimo priemonė ūkininkams norintiems išvengti žemės ūkio verslo sezoniškumo sukeliamų trikdžių, kuomet ūkininkas nėra tikras, kad pajamas už parduotą produkciją gaus būtent tada, kada jų reikės trąšoms, sėkloms, chemikalams, kurui ar kitoms ūkio veiklai būtinoms priemonėms įsigyti.

Džiugu matyti regione augančius ūkus ir besikuriančius naujus. Šiame plėtros arba naujo ūkio steigimo etape Ignalinos kredito unija siūlo ilgalaikio finansavimo priemonę skirtą ūkininkams plėsti savo ūkį ar jį modernizuoti, investuoti į biologinį turtą, įsigyti žemės ūkio įrangą ar techniką, rekonstruoti ūkyje esančius pastatus, statyti ar įsigyti naują nekilnojamąjį turtą (fermą, sandėlius, grūdų džiovyklas), įsigyti žemės ūkio paskirties sklypą siekiant plėsti pasėlius.

Verta paminėti, kad beveik visais, tiek apyvartinio lėšų finansavimo tiek ir investicinės paskolos, atvejais ūkininkai turi galimybę pasinaudoti lengvata ir gauti net iki 80 proc. kredito unijai sumokėtų palūkanų sumos kompensaciją.

 

INTERNETO BANKAS TAUPO LAIKĄ

 Sezoninių ūkio darbų įkarštyje svarbi kiekviena minutė, todėl kasdienės bankininkystės operacijoms atlikti nebūtina važiuoti į kredito uniją. Saugus ir patogus interneto bankas e.kreda taupo laiką, palengvina atsiskaitymus su ūkio darbuotojais, tiekėjais ir partneriais. Interneto banko paskyra leidžia matyti sąskaitų likučius, pinigų judėjimą, sukauptas indėlių palūkanas. Kredito unijoje taikomi standartiniai operacijų limitai, gali būti pakeisti į individualius ūkio poreikius atitinkančius limitus.

 

INDĖLIS, KURIS UŽDIRBA

Ignalinos kredito unijoje ūkininkams pravartu ne tik skolintis pinigus, bet ir juos taupyti. Laikais, kai dažnu atveju už indėlius siūlomos palūkanos lygios nuliui, Ignalinos kredito unijoje galima įdarbinti laisvas, po ūkio darbų sezono uždirbtas, lėšas terminuotam laikotarpiui palankiomis sąlygomis.

Svarbu žinoti, kad iš principo visi mažmeninių indėlininkų ir įmonių indėliai yra apdrausti valstybės įmonėje „Indėlių ir investicijų draudimas“. Tam tikriems indėliams taikomos išimtys nurodytos valstybės įmonės „Indėlių ir investicijų draudimas“ interneto svetainėje www.iidraudimas.lt .

 
Reklaminis skydelis