Mes turime 377 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4326
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14513
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90543
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Rajono valdžia pažeidė Šilumos ūkio įstatymą, todėl šilumos kaina nustatyta vienašališkai

2019 m. spalio 5 d., šeštadienis, Nr.73 (1893)

Šiemet

Švenčionių rajono savivaldybės tarybai per 30 kalendorinių dienų nenustačius UAB „Fortum Švenčionių energija“ šilumos kainos dedamųjų tretiesiems bazinės kainos galiojimo metams, Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) jas nustatė vienašališkai. Sprendimas įsigalios 2019 m. lapkričio 1 d.

Šilumos ūkio įstatyme įtvirtinta pareiga savivaldybių taryboms laiku nustatyti šilumos kainos dedamąsias. Jeigu savivaldybė pažeidžia įstatymą ir nevykdo pareigų, VERT gali priimti vienašališką sprendimą. Taip ir nutiko – likusi be realios opozicijos ir kritikos, Švenčionių rajono taryba taip užsiliūliavo, kad pramiegojo privalomus darbus – nepatvirtino šilumos kainos dedamųjų. Šį gyventojams svarbų sprendimą už politikus teko atlikti Valstybinei energetikos reguliavimo tarybai - ji priėmė vienašališką sprendimą. Tiesa, rajono valdovams vis dėlto teks imtis šio žemiško darbo – Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos nustatytos laikinos šilumos kainos dedamosios galioja tol, kol ištaisomas pažeidimas, bet ne ilgiau nei 12 mėnesių.

 

Prieš porą metų

Neįtikėtina – rajono valdžia jau ne pirmą kartą užlipo ant to paties grėblio. Šilumos ūkio įstatymą Švenčionys pažeidė ir prieš porą metų. Visiškai tokia pat istorija: ir tuomet Švenčionių r. savivaldybės tarybai per nustatytą 30 dienų terminą nenustačius UAB „Fortum Švenčionių energija“ šilumos kainos dedamųjų pirmiesiems bazinės kainos galiojimo metams, Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) jas nustatė vienašališkai. Vienašališkai nustačius šilumos kainą, Švenčionių r. savivaldybės administracija 2017 m. sausio 6 d. informavo VKEKK, kad klausimas dėl UAB „Fortum Švenčionių energija“ šilumos kainos dedamųjų nustatymo buvo svarstomas 2016 m. gruodžio 29 d. tarybos posėdyje, bet sprendimas nepriimtas.

Kodėl rajono valdžią sistemingai pažeidinėja patį įstatymą? Ar „grėblys“ menkai užvožia, ar atvirkščiai – smegenų sukrėtimas?...

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis