Mes turime 565 svečius ir 1 narį online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4946
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23367
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:105116
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Poezijos ir muzikos šventė subūrė literatus ir svečius

2019 m. spalio 16 d., trečiadienis, Nr.76 (1896)

Ignaliniečiai su džiaugsmu dalyvauja ir bendradarbiauja Zarasų rajono savivaldybės bibliotekos vykdomo projekto „Knygos šventė“ literatams skirtuose renginiuose, kurie vyksta vis kitoje apskrities savivaldybėje. Labai graži mintis sujungti penkių rajonų literatus ir dovanoti jiems poezijos ir muzikos popietes, vakarus, pakviečiant žinomus kūrėjus.

Spalio 12 dieną tokia šventė surengta Ignalinos bibliotekoje. Tai jau trečiasis minėto projekto renginys skambiu pavadinimu „Ateik, dovanosiu ir tau“. Bibliotekos didžiojoje salėje susirinko rajono literatų klubo „Lelija“ nariai, taip pat Molėtų rajono literatų brolijos, Zarasų literatų klubo „Virš tylos“ atstovai, meno kūrėjas iš Švenčionių rajono Algis Jakštas. Ignalinoje viešėjo ir savo eiles, muziką dovanojo rašytojas, vertėjas, poetas Marius Burokas ir dainų autorius, atlikėjas, poetas Domantas Razauskas.

„Poezija lyg siela: nei išreiškiama, nei pirštu parodoma, nei išaiškinama, tik pajuntama. Ji kartais yra nušvitimas, visiška laisvė, kai įgyjamas nuo nieko nepriklausomas savo asmenybės pajautimas...“,– tokiomis M.Martinaičio mintimis renginį pradėjo bibliotekininkė Laima Banienė.

Vakaro metu skambėjo poezija, muzika, literatų mintys.

Poezijos ir muzikos vakaras užbaigtas prie arbatos stalo. Niekas neskubėjo skirstytis. Vieni sutiko seniai matytus bičiulius, kiti kalbino renginio svečius, maloniai bendravo, juokavo ar apžiūrinėjo bibliotekoje eksponuojamą N.Trinkūnienės tapybos darbų parodą.

Mūsų inf.