Mes turime 315 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1659
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11846
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87876
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pastatai vaiduokliai Švenčionėlių centre

2019 m. spalio 19 d., šeštadienis, Nr.77 (1897)

Pravažiuodamas pro buvusią Švenčionėlių 2-ąją vidurinę beveik kas kartą matau vis liūdnesnį vaizdą, ypač apverktinai mokykla atrodo nuo Turgaus gatvės su griūvančiu buvusio lauko tualeto pastatu. Bet kai pamačiau vieną iš krepšinio aikštelių, nusėtą stiklais, nutariau pasižiūrėti iš arčiau.

Iš arčiau vaizdas pasirodė dar tragiškesnis. Suskaičiavau apie 10 išmuštų buvusios mokyklos langų. Jaunimas juk tokiems darbeliams išmonės užtektinai turi, juolab, kad ko jau ko, o plytų čia pat – kiek nori, o jei jų pritrūksi, tai iš griūnančio tualeto sienos gali išsilupti. Į buvusio tualeto pastato vidų geriau neiti, nes gali ne tik plyta, bet ir perdanga užgriūti, viskas vos vos laikosi, užtektų tik sujudinti. Liūdniausia buvo, kai į krepšinio aikštelę įėjau. Dangos šonai atsilupę, o vietoje krepšinio lentos žioji tik skylė ir krepšinio lankas. Kažkaip sunku patikėti, kad lentą sudaužė tie, kur pažaisti ateina, bet yra tokių, kurie žino tik viena – griauti, daužyti. Prieš savaitę Ryto gatvę buvo betoniniais žiedais užritinę. Žinoma, nebūtų dūlantis, griūvantis buvusio tualeto ir sandėliuko pastatas, tai ir priežasties mėtyti plytgalius į langus ar krepšinio lentą mažiau būtų. Negi sunku nugriauti tą reliktą, juolab, teko girdėti, kad yra firma, laimėjusi konkursą seniems pastatams griauti.

Ir dar vaikščiodamas per buvusios Švenčionėlių 2-osios vidurinės mokyklos teritoriją užkalbinau sutiktą žmogų, kuris žiūrėdamas į varganai atrodantį buvusios mokyklos pastatą pasakė:

- Buvo laikas, kai čia mokėsi keli šimtai vaikų, o dabar greitai šis pastatas vaiduoklis virs griuvėsių krūva. Liūdna, kai viskas traukiasi, kai gatvės tuščios, kai viena po kitos užsidarė beveik visos Švenčionėlių įmonės. Neliko darbo ir žmonių.

Auksiniai žilagalvio žmogaus žodžiai...

Žinoma, pastatų vaiduoklių Švenčionėliuose gali rasti ir daugiau, bet jie priklauso privatiems asmenims, o pastatas, apie kurį rašau – tai jau Švenčionių rajono savivaldybės nuosavybė, ir čia jau patys lengviau gali susitvarkyti...

Algis JAKŠTAS

 

 
Reklaminis skydelis