Mes turime 344 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2897
mod_vvisit_counterŠią savaitę:35273
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:117022
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Rudens vakarai – folkšokiams

2019 m. spalio 26 d., šeštadienis, Nr.79 (1899)

Rugsėjo 25 ir spalio 23 dienomis Švenčionėlių meno mokykloje vyko folklorinių šokių vakaras „Rudenėjant pasišokime kartu“. Tai – Švenčionėlių m. kultūros centro projekto „Regioninis liaudiškų kapelų ir kaimo muzikantų festivalis „Ant Sarios krantų“ tęstinė veikla. Renginį remia Lietuvos kultūros taryba. Šiuos vakarus pasišokti ir smagiai praleisti laiką rinkosi labai įvairi publika ir pagal amžių, ir pagal pasirengimą šokti. Vieniems tai buvo įgūdžių lavinimo vakarai, mėgstamos veiklos tąsa, o kitiems – pažintis su folkloriniais šokiais, galimybė ritmiškai pajudėti pagal smagią muzikėlę.

Na, o lapkričio 15 d., penktadienį, 17 val. Švenčionėlių meno mokyklos aktų salėje rengiamas projekto „Regioninis liaudiškų kapelų ir kaimo muzikantų festivalis „Ant Sarios krantų“ uždarymas. Tą vakarą jau bus, kaip sako organizatoriai, ne tik valsai, polkos ir fokstrotai rudenio fone, bet ir pasirodys kaimo kapelos, šokėjai bei dainininkai. Dalyvaus Švenčionių m. kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Kaimynai“ (vadovas Rimas Ankėnas), Švenčionėlių progimnazijos liaudiškų šokių kolektyvas „Lašas“ (vadovė Jekaterina Matulevičienė), Švenčionėlių m. kultūros centro šokių kolektyvas „Senjorai“ (vadovė Vida Vilutienė) bei dainų atlikėja Giedra Kaminskienė. Visų susirinkusių laukia smagus vakaras, ilgam pasėsiantis gerą nuotaiką. Organizatoriai – Švenčionėlių miesto kultūros centras – nuoširdžiai kviečia prie smagaus renginio prisijungti visus. Net jeigu ir nešokti, tai bent pasižiūrėti!

Mūsų inf.