Mes turime 211 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1631
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15630
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:62956
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Žemės mokestis jau apskaičiuotas

2019 m. spalio 30 d., trečiadienis, Nr.80 (1900)

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Vilniaus AVMI) informuoja, kad privačios žemės savininkams buvo apskaičiuotas mokėtinas žemės mokestį už 2019 metus. Pirmadienį VMI Elektroninio deklaravimo sistemoje deklaravimas.vmi.lt pateiktos žemės mokesčio deklaracijos. Skaičiuojama, kad į Švenčionių rajono savivaldybės biudžetą 2019 m. bus sumokėta apie 34 tūkst. eurų žemės mokesčio. Žemės valdytojai mokestį turi sumokėti iki š. m. lapkričio 15 d.

Šiais metais žemės savininkų nelaukia jokie esminiai pasikeitimai – žemės mokesčio suma gali kisti tik dėl savivaldybių nustatytų tarifų[1]. Pastarieji svyruoja nuo 0,01 iki 4 procentų“.

Švenčionių rajono savivaldybės biudžetas 2019 m. turėtų pasipildyti maždaug 34 tūkst. eurų žemės mokesčio suma: apie 30 tūkst. eurų sumokės gyventojai, apie 3,6 tūkst. eurų - įmonės ir kt. juridiniai asmenys. Palyginimui 2018 m. apskaičiuota žemės mokesčio suma buvo apie 349 tūkst. eurų. Švenčionių rajono savivaldybėje, lyginant su 2018 m., mažesnis žemės mokestis apskaičiuotas gyventojams ir įmonėms, nes savivaldybė nepriėmė sprendimo dėl 2019 metais taikomų žemės mokesčio tarifų. Švenčionių rajono savivaldybėje esantiems žemės sklypams pritaikytas 0,01 proc. tarifas.

VMI duomenimis, iš viso šalyje yra daugiau nei 1 mln. žemės mokesčio mokėtojų. Dėl savivaldybių nustatytų lengvatų mokestį moka ne visi žemės savininkai – šiais metais jį turi mokėti apie 709 tūkst. gyventojų ir įmonių.

Žemės mokestis yra mokamas už gyventojams ir įmonėms nuosavybės teise priklausančią privačią žemę, išskyrus miško žemę ir žemės ūkio paskirties žemę, kurioje įveistas miškas. Nauji žemės savininkai mokestį moka, jei žemę įsigijo pirmąjį pusmetį, o jei antrąjį pusmetį – tuomet žemės mokestis turės būti mokamas nuo kitų metų.

VMI inf.