Mes turime 221 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4501
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21843
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65826
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Batų priežiūra žiemos metu

2019 m. lapkričio 6 d., trečiadienis, Nr.81 (1901)

Jeigu savo spintoje turite bent kelias skirtingas avalynės poras, tokiu atveju esame tikri, kad joms skiriate nemažai dėmesio. Ypač tokiu atveju, jeigu avalynė kainavo nemažai. Natūralu, jog norisi, kad ji tarnautų bent kelerius metus. Ir tikrai gali, tik svarbu ja tinkamai rūpintis.

 

Žiemos metu - daugiau dėmesio avalynei

Bene patys lepiausi batai tampa žiemos metu, tad žieminiai batai, kuriuos galite įsigyti čia. Tai nereiškia, kad jie tarnauja trumpiau nei kiti, kadangi žieminiai ir yra sukurti žiemai, tad jiems nėra baisus labai blogas oras. Visgi, drėgmė, sniegas ir druskos tikrai kenkia avalynei, tad skyrus jai šiek tiek dėmesio galėsite užtikrinti, kad ji ilgiau tarnaus.

 

Tinkama priežiūra - ilgaamžiškumo garantas

- Žiemos metu labai svarbu pasirūpinti, kad ant batų nebūtų druskų, kurie gadina avalynę. Prekybos vietose rasite labai daug specializuotų priemonių, kurios skirtos druskų nuvalymui. Iš naminių priemonių puikiai tinka actas, kurį reikia suvalgyti kempine ir pervalyti batukus. Geriausia tai daryti reguliariai.

- Dažniausiai nuo druskų taip pat atsiranda baltos dėmės, kurias sėkmingai galima pašalinti su paprasčiausiu vandeniu. Ko turi būti nemažai, tačiau ne per daug, kad vanduo nepažeistų batų paviršiaus.

- Batai negali būti džiovinami ant tiesioginių kaitros šaltinių, pavyzdžiui, radiatorių arba greta židinio. Ypač tokiu atveju, kai batai yra odiniai, kadangi jų paviršius bus sugadintas nepataisomai.

- Jeigu ant avalynės atsirado juodos žymės - jas sėkmingai galima nuvalyti su paprasčiausia soda.Sumaišykite su vandeniu ir trinkite paviršių.

- Labai rekomenduojami specialūs impregnantai, kurie padės apsaugoti batus nuo drėgmės. Jie dažniausiai rekomenduojami perkant batus, kadangi skirtingai medžiagai - skirtingos priemonės.

- Rudeniniai bei žieminiai batai dažniausiai būna odiniai, kadangi jie padeda išvengti drėgmės. Papildomai visada rekomenduojame odinius batus padengti vašku, kuris suteikia apsaugą, vaškas padeda apsisaugoti ir nuo druskų.

 

- Jeigu grįžote namo ir Jūsų batai yra šlapi - tokiu atveju geriausia jų viduje įdėti laikraščio gumulą, kuris padeda palaikyti avalynės formą. Taip jie nesukris ir rekomenduojama tai daryti nepriklausomai nuo avalynės medžiagos.

- Žiemos metu labai svarbu dėvėti tokią avalynę, kuri yra pritaikyta konkrečiai šiam sezonui.Tokiu atveju jai nebus baisus nei lietus, nei sniegas. Papildomos apsaugos priemonės yra būtinos, tačiau pirma taisyklė - tinkama avalynė, o tik paskui “seka” atitinkama jos priežiūra.

Nepriklausomai nuo to, koks yra oras už lango - Jūsų kojos visada gali jaustis puikiai. Svarbiausia suprasti, kad gera, kokybiška, žiemai skirta avalynė kainuoja, tačiau kartą skyrus didesnę investiciją vėliau galėsite eiti ir per balas, ir per pusnis ir nebijoti, kad gripas bus už kampo. Juk gera kojų apsauga - gera viso kūno apsauga.