Mes turime 150 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:68
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14067
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:61393
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Helovyno pėdsakai gyventojų languose...

2019 m. lapkričio 6 d., trečiadienis, Nr.81 (1901)

Nors Helovyno Lietuva oficialiai nešvenčia, pavieniai „židinukai“ su šviečiančiais moliūgais, persirengėliais, dažniausiai vaikais ir jaunimu, spalio 31-ąją smaginasi ir linksmina aplinkinius. „Pokšas arba saldainis!“- skamba rudens prieblandoje.

Bet ne visiems helovynas atnešė pokštų. Po ilgojo savaitgalio arti Švenčionėlių centro gyvenantys žmonės už galvų susiėmę baisėjosi. Jų gatvėje būrys jaunimo, kaip spėjama, Švenčionėlių progimnazijos moksleivių, vėlų vakarą, kai žmonės jau ilsėjosi, tikrąją to žodžio prasme siautėjo. „Pokštas arba PINIGAI!“ - skambėjo šiurpiai. Kas išdrįs tokiai gaujai atidaryti duris? Kaip atsakas į gyventojų „nedosnumą“ pasipylė gniūžtės smėlio į langus. Išaušus rytui, žmonės aikčiojo ir valėsi, o nuotraukomis pasidalino su redakcija.

Gyventojai pasipiktinę ne tik šeimomis, kurios augina tokį jaunimėlį, bet ir mokykla. „Ne pirmus metus mūsų gatvės gyventojai kenčia nuo Helovyno šlovintojų, ir niekas nesiima užtikrinti tvarkos mieste, net policija, o seniūnui tai – nė motais. Paaugliai tiesiog veržiasi į svetimus namus – privačią teritoriją. Kur jų tėvai? Kur žiūri mokykla?“- retoriškai klausė garbaus amžiaus žmonės. Jie įsitikinę, kad mokykla auklėjime turėtų vaidinti svarbų vaidmenį, o pasak jų, šiuo metu tas vaidmuo lygus nuliui. Pasak jų, mokyklos vadovybė neatlieka savo funkcijų, rajono valdžia iš jų nieko nereikalauja – absoliuti anarchija, jaunimas siautėja.

Moliūgų šventės pėdsakai liko ir miesto viešose erdvėse. Kaip sakoma, yra jėgų – proto nereikia. Todėl skverelyje prie bibliotekos masyvios supynės ant kažkieno tvirtų kuprų „nukeliavo“ per visą skverą. Gyventojai tvirtino, kad iš pelėdos namelis paverstas tualetu... Neteko girdėti, kad būtų bandoma nustatyti kaltininkus, nors visas Švenčionėlių miestas nusėtas įspėjimo lentelėmis „Stebi vaizdo kamera“ - prie kiekvienos šiukšlių krūvos, yra tokia lentelė ir prie bibliotekos. Lentelių prismaigstyta, prikabinta, o ar yra kameros?