Mes turime 592 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3446
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28576
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:75902
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Augalams dengti – nemokamai dalinami eglišakiai

2019 m. lapkričio 9 d., šeštadienis, Nr.82 (1902)

Lapkričio 15 dieną VĮ Valstybinių miškų urėdijos miškininkai kviečia gyventojus į mišką: pasiimti paruoštų eglės šakų ir jomis apsaugoti augalus nuo artėjančių žiemos šalčių. Ar išgyvens augalai staiga užėjusius šalčius, dažnai priklauso ne tik nuo lauko temperatūros, bet ir nuo augalo bei jam suteiktų sąlygų, o eglės šakos yra vienas seniausių, laiko patikrintų būdų per žiemą išsaugoti lepesnius sodo ir daržo augalus.

Minėtą dieną nuo 8 iki 15 val. Valstybinių miškų urėdija eglišakius dalins nemokamai visoje Lietuvoje. Informaciją, kur galima atvykti jų pasiimti, gyventojai ras paspaudę nuorodą arba paskambinę į įmonės regioninius padalinius ar girininkijas tinklalapio skiltyje https://www.vivmu.lt/lt/padaliniai nurodytais kontaktais.

„Eglišakių, skirtų augalams dengti, dalijimo akciją Valstybinių miškų urėdija organizuoja antrą kartą. Pernai ją vykdėme šakas dalindami prie girininkijų, kurių visoje Lietuvoje yra 337, administracinių pastatų. Akcija susilaukė išties nemažo gyventojų susidomėjimo – miškininkai ne kartą vyko į mišką ir pildė paruoštų šakų atsargas. Tad šiemet, gyventojų patogumui, šakas ruošime ir dalinsime miške“, - sako laikinai Valstybinių miškų urėdijos direktoriaus pareigas einantis Valdas Kaubrė.  

Visoje Lietuvoje rengiama akcija gyventojai raginami elgtis sąmoningai ir atsakingai – nelaužyti miške šakų savavališkai ir tausoti mišką. Miškininkai primena, kad miške savavališkai laužant šakas yra pažeidžiamos LR aplinkos ministro įsakymu patvirtintos Lankymosi miške taisyklės ir dėl tokios neatsakingos veiklos gali būti skiriama bauda.

Miškininkai ruoš šakas kirtavietėse retindami mišką arba nugenės nuo medžių, kuriuos pagal miškotvarkos projektus artimiausiu metu numatoma iškirsti.