Mes turime 304 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2879
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13066
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89096
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Rudeninį sekmadienį šildė muzikinė popietė „Grįžtu namo“

2019 m. lapkričio 9 d., šeštadienis, Nr.82 (1902)

Kuo daugiau pamatome plačiojo pasaulio, tuo brangesni ir svarbesni tampa mums savo namai. Ypač – gimtieji. Mintys apie juos dažnai nukelia į vaikystę ir jaunystę, sužadina nostalgiją.

Matyt, neatsitiktinai Švenčionėlių kultūros centro surengtai muzikinei popietei ir buvo pasirinktas pavadinimas - „Grįžtu namo“. Sekmadienį, spalio 27 dieną, jauki ir šilta popietė prasidėjo klasikiniu gitaros kūriniu, kurio autorius ir atlikėjas - Švenčionėlių miesto gitaristas ir nuolatinis Švenčionėlių miesto kultūros centro muzikinių renginių dalyvis Michailas Prokofjevas.

Popietėje netrūko svajingų ir linksmų dainų, kurias, kaip visada nuoširdžiai ir profesionaliai atliko Švenčionėlių miesto kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Gabija“ (vadovė Vanda Miloš) ir Sarių skyriaus kultūrinės veiklos vadybininkė Aldona Miloševskaja. Daugiausia skambėjo romansai, nes jie turbūt labiausiai atspindi ir išreiškia rudeninę nostalgiją, besikeičiančias, kaip vis trumpėjančios rudens dienos, nuotaikas, meilės išgyvenimus.

Į muzikinę lyriką ir romantiką, gražiai įsipynė ir mūsų poeto, fotomenininko Algio Jakšto eilės, kurios užbūrė visus susirinkusius nostalgiška nuotaika, grąžino į vaikystės ir jaunystės prisiminimus, kvietė svajoti ir mylėti gyvenimą bei šalia esančius ir tieste tiesė nematomus minčių takelius kiekvienam į jo namus.

Nuoširdus koncertas, puikiai parinkti ir atlikti kūriniai praturtino klausytojus geromis emocijomis ir pakylėjo aukščiau virš kasdienybės...

Parengta pagal Švenčionėlių miesto kultūros centro inf.

 
Reklaminis skydelis