Mes turime 243 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:57
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18601
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65927
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2019 m. lapkričio 9 d., šeštadienis, Nr.82 (1902)

Nuo 2019-10-16 iki 2019-10-31 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 194 informaciniai pranešimai. Pradėta 12 ikiteisminių tyrimų. Surašyti 136 administracinių nusižengimų protokolai, iš jų 101 dėl kelių eismo taisyklių pažeidimo, tame tarpe 87 už greičio viršijimą.

 

Dingo pinigai

Spalio 21 d. gautas pranešimas, kad vienoje iš įmonių Pabradės mieste įsilaužta į darbuotojo persirengimo patalpos spintelę ir iš piniginės pavogta 600 eurų. Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Įkliuvo su lašiša

Spalio 23 d. Bajorėlių g., Pabradės mieste, sustabdytas automobilis „Mersedes Benz“, kurio bagažinėje aptikta žuvis lašiša. Mašinos vairuotojas, gim. 1978 metais, Vilniaus miesto gyventojas ir keleivis, gim. 1985 metais, taip pat Vilniaus miesto gyventojas, perduoti Aplinkos apsaugos agentūros darbuotojui.

 

Mergaitė perduota tarnybai

Spalio 24 d. gautas pranešimas, kad socialinė darbuotoja, nuvykusi į šeimą Bačkininkų k., rado neblaivų vyrą. Šalia buvo mažametė mergaitė, gimusi 2010 metais. Mergaitės tėvui nustatytas 2,01 prom. girtumas. Motinai atimtos motinystės teisės. Mergaitė perduota Vaiko teisių apsaugos tarnybai.

 

Naudojasi duomenimis

Spalio 26 d. gautas Stoties g., Švenčionių m., gyventojos pareiškimas apie tai, kad kažkas svetimas sužinojo Facebook jos asmeninius duomenis ir jais naudojasi – siuntinėja asmenines nuotraukas Facebook draugams bei reikalauja išpirkos už tai, kad neplatintų asmeninių nuotraukų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kompiuterinės informacijos pasisavinimo ir skleidimo.

 

Apvogė

Spalio 27 d. gautas pareiškimas, kad Sakališkės k., Svirkų sen., įsibrauta į medinį garažą, iš kur pavogta benzininis pjūklas „Stihl“, šlifuoklis, smūginis grąžtas, buitinis fenas, rankinis cirkuliarinis pjūklas, akumuliatorinis suktukas. Žalą nukentėjęs vertina 340 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Smurtavo

Spalio 27 d. Bajorėlių g., Pabradės mieste, žodinio konflikto metu tarp gyvenančių kartu buvusių sutuoktinių, vyras, gim. 1958 metais, tampė už plaukų buvusią žmoną, gim. 1962 metais, apdraskė rankas, taip sukėlė jai fizinį skausmą. Dėl smurto pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Spalio 30 d. gautas pranešimas, kad Augutavo k. išgertuvių metu 1990 metais gimęs vyras trenkė per galvą plastikiniu arbatinuku savo sugyventinei, gim. 1979 metais. Pradėta ikiteisminis tyrimas.

Spalio 30 d. Lalučių k. žodinio konflikto metu 1986 metais gimęs vyras delnu trenkė savo sutuoktinei, gim. 1990 metais, į veidą, taip sukeldamas jai fizinį skausmą. Abu sutuoktiniai buvo neblaivūs. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Pavogė butelį degtinės

Spalio 29 d. parduotuvėje Molėtų g., Pabradės mieste, vyras nesumokėjo už degtinės „Finlandija“ butelį, kurio kaina 17,67 euro. Pradėtas administracinio nusižengimo bylos teisena.

 

Nesusimokėjo už prekes

Spalio 30 d. PC Norfa, esančiame Molėtų g., Pabradės mieste, sulaikytas vyras, gim. 1983 metais, kuris pasisavino prekių už 15 eurų. Jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia baudą nuo 90 iki 300 eurų.

 

Rastas paieškomas automobilis

Spalio 31 d. Kločiūnų k., Pabradės sen., aptiktas automobilis „Mersedes Benz S 500L“, kuris nuo 2019-06-30 yra paieškomas Didžiojoje Britanijoje. Pradėtas ikiteisminis tyrimas, dėl nusikalstamu būdu gauto turto įsigijimo arba realizavimo.

 

Dingo lentos

Spalio 31 d. gautas pranešimas, kad Družulėnų k., Sarių sen., iš sodybos kiemo pavogtos medinės grindinės lentos, kurių vertė apie 400 eurų. Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Vairavo neblaivūs

Spalio 19 d. kelyje Švenčionys-Švenčionėliai sustabdytas automobilis „VW Passat“, kurio vairuotojui nustatytas 0,43 prom. girtumas. Jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia baudą nuo 300 iki 450 eurų.

Spalio 20 d. Augustavo k., sustabdytas automobilis „Seat Toledo“, kurio vairuotojui, gim. 1978 m., nustatytas 1,90 prom. girtumas. Vairuotojas sulaikytas, automobilis nugabentas į saugojimo aikštelę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Lapkričio 1 d. Vilniaus g., Pabradės mieste, sustabdytas automobilis BMW, kurio vairuotojas, gim. 1991 metais, neturėjo vairuotojo pažymėjimo ir buvo neblaivus. Jam nustatytas 2.27 prom. girtumas. Vairuotojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Triukšmavo

Spalio 19 d. pranešė 1950 metais gimusi moteris, kad Bažnyčios g., Pabradės m., kaimynai trukdo ilsėtis - tranko duris, garsiai klausosi muzikos. Triukšmautojui kaimynui, gim. 1995 metais, surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia baudą nuo 20 iki 90 eurų.

Spalio 31 d. gautas pranešimas, kad Švenčionių g., Adutiškio mstl., parduotuvėje neblaivus vyras konfliktuoja su darbuotoja, atsisako išeiti. Triukšmadariui, gim. 1982 m., surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia baudą nuo 30 iki 90 eurų.

 

Švenčionių r. PK inf.