Mes turime 280 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:6457
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28344
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72327
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Smūgis Klipčių komandai: teismas pripažino kaltu vieną jų išrinktųjų – Gintautą Steckį

2019 m. lapkričio 20 d., trečiadienis, Nr.85(1905)

Nesuprantamai ilgai užsitęsęs teismų procesas pagaliau baigėsi – liberalas, valdančiųjų tarybos narys Gintautas Steckis pripažintas kaltu dėl smurtinio išpuolio prieš nepilnametę Švenčionėlių miesto centre. G.Steckis smurtavo prieš mergaitę dar 2017 m. liepos 5 d. Byla pasiekė teismą netrukus, bet procesas kažkodėl labai ilgai užsitęsė. Įdomi aplinkybė – Gintautas Steckis savivaldybių rinkimuose dalyvavo su šia gėdinga našta – teismo sprendimas jau buvo priimtas, bet kaltinamasis buvo jį apskundęs. Ką galvojo rinkėjai, balsuodami už teisiamą asmenį ir partiją, kurios sąraše randa prieglobstį tokie kandidatai? Žinant įvykdyto nusikaltimo aplinkybes, buvo aišku, kad išsisukti nepavyks.

Neilgai pasinaudojęs rajono tarybos nario mandatu, Gintautas Steckis jo neteko.

2019 m. spalio 17 d. įsiteisėjus Vilniaus apygardos teismo apkaltinamajam nuosprendžiui, Vyriausioji rinkimų komisija panaikino Gintauto Steckio mandatą.

Savivaldybės taryboje atsiradus laisvai vietai, mandatas suteiktas Jolantai Razmienei, rinkimuose dalyvavusiai Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) iškeltų kandidatų sąraše.

Mūsų inf.