Mes turime 318 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3525
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13712
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89742
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Bešeimininkis miestas...

2019 m. lapkričio 23 d., šeštadienis, Nr.86(1906)

O rajonas?

Pastaruoju metu daugiausiai absurdo ir nesąmonių laikraščio puslapiuose atsiduria iš Švenčionėlių. Sunku pasakyti, ar būtent Švenčionėlius rajono valdžia apleido labiausiai, ar šio miestelio žmonės aktyviau už kitus reikalauja tvarkos.

Žmonės piktinasi, kad miesto tvarkymo darbai vyksta chaotiškai – kapteli vienur, kitą dieną – jau kitoje gatvėje, o anoji pradėta ir sudarkyta taip ir stovi. Būtent taip nutiko Turgaus gatvėje – nuo pavasario kažkokia anoniminė firma (objekte nėra informacinio stendo) pakapsto ir dingsta, ir taip visą vasarą. Vėlų rudenį nulupo asfaltą išilgai gatvės ir vėl paliko – viena pusė nugremžta, kita – asfaltas. Vairuotojai laužo mašinas, kai reikia užvažiuoti ant likusio asfalto juostos per aštrią briauną, ir keikiasi. Dar pasiguodžia redakcijai, sako, daugiau nėra kam – niekas jų net nesiklauso. Siunčiu pas seniūną, o žmonės tik ranka numoja – etatas užimtas, o seniūno kaip nėra – jeigu tik ko prašai, sako, skambinkit ten, skambinkit šen, ko neprašyk, viskas ne jo reikalas.

Vasarą rašėme, kokias kančias patyrė Ryto gatvės gyventojai, kai remontuojant gatvę dėl netvarkingo darbo žmonės negalėjo patekti į namus – senukai kopėčiomis lipo į savo kiemą, bet ir čia seniūnui pasirodė ne jo reikalas.

Švenčionėliškiai turi ir dar vieną bėdą – gatvių greideravimą. Dažniausiai jos taip ir stovi duobėtos, bet kai pervažiuoja greideris, būna dar blogiau. Atrodytų, greideravimas turėtų pagerinti gatves, bet žmonės jau žegnojasi nuo to „pagerinimo“. Dėl greideravimo gyventojai skundėsi ne pirmą kartą, bet vis taip ir likdavo. Šią savaitę kantrybė baigėsi – ir žmonių, ir mūsų. Vienas po kito kreipėsi dviejų gatvių gyventojai – Malūno g. ir Bažnyčios skersgatvio. Čia ne pirmą kartą greideris nuplėšia kanalizacijos šulinių dangčius. Gal ir galima juos atsargiai aplenkti, bet šuliniai netvarkingai styro išsikišę, pusiau užpilti žemėmis – iš karto ir nepastebėsi. Belieka stebėtis, kur žiūrėjo atsakingi asmenys, kai šulinius kažkas taip paliko neužbaigtus. Na, jeigu seniūnas nesijaučia šeimininku, tai turi gi būti kažkas rajone atsakingas už vykdomus gatvių rekonstrukcijos darbus?

Po greiderio likusį „arimą“ šių gatvių gyventojai „ištaiso“ kastuvais, nutempia atgal šulinių dangčius, sugrėbsto, išlygina. Iki kito greideravimo. Šįkart vieną dieną sukilo Bažnyčios skersgatvis, kitą dieną į redakciją atėjo Malūno gatvės gyventoja Aldona Vasiljeva. Ši drąsi moteris nepabūgo ir savo pavardės skelbti. Sako, o ką man padarys? Na, dabar jau tikrai niekas neturėtų nieko blogo....

Tai štai, garbaus amžiaus gyventoja sakė nuolat po greideravimo taiso broką, bet šįkart darbas buvo sudėtingesnis, negu paprastai. Greideris ne tik nuplėšė šulinio dangtį, bet ir išlaužė skylę betono žiede. Ir šįkart tai buvo tik Aldonos rūpestis.

Ji pasakojo, kad dėl šios problemos į seniūną buvo kreipusis anksčiau, tai jis pasiūlė skambinti Kondratavičiui, šis pasiūlė moteriai skambinti „Vilniaus vandenims“, o šie atsakė, kad jų žinioje tokių šulinių nėra... Atrodo, ima tvirtintis pernai išplaukusios kalbos, kad nuotekų tinklai įrenginėjami nesilaikant reikalavimų, todėl „Vilniaus vandenims“ jų neįmanoma priduoti, nors seniau įrengti vandens ir nuotekų tinklai jai priklauso... „Vilniaus vandenys“ į šį klausimą redakcijai atsakė, kad naujai įrengti nuotekų tinklai Švenčionėliuose jiems nepriklauso, o iš savivaldybės negavo prašymo priimti tinklus. Žinoma, kam teikti prašymą žinant, kad perduoti nepavyks?

Trečiadienio vakarą nuotekų šulinys Malūno g. buvo užbetonuotas. Iki kito greideravimo?

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 

 

 
Reklaminis skydelis