Mes turime 291 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4023
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22567
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:69893
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2019 m. gruodžio 7 d., šeštadienis, Nr.90 (1910)

Nuo 2019-11-16 iki 2019-11-30 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruot 168 informaciniai pranešimai, pradėta 15 ikiteisminių tyrimų, surašyti 173 administracinių nusižengimų protokolai, iš jų  147 dėl kelių eismo taisyklių pažeidimo, tame tarpe 124 už  greičio viršijimą.

 

Melagingas iškvietimas

Lapkričio 17 d. 17.10 val. gautas pranešimas, pranešė Žemutinės g., Švenčionėlių m., gyventojas paskambinęs nurodė gatvę ir namo numerį, pasakė, kad, rodos, užmušė žmoną. Padėjo ragelį, perskambinus neatsiliepė. Telefonas buvo išjungtas. Policija atvyko per 12 minučių, tačiau informacija nepasitvirtino, pranešėjui už melagingą pranešimą surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia baudą nuo dviejų šimtų iki dviejų tūkstančių eurų.

 

Neblaivus nuvažiavo į griovį

Lapkričio 18 d. 14.23 val. gautas pranešimas, kad Kaltanėnų mstl., važiuojant link Molėtų - Utenos gatvių sankryžos,  automobilis VW nuvažiavo į griovį. Vairuotojas iš automobilio nelipa. Pranešė pravažiuojantis. Nuvykus į įvykio vietą paaiškėjo, kad automobilio vairuotojas,  gimęs 1963 metais, neblaivus, jam nustatytas 1,23 prom. girtumas. Vairuotojui gresia bauda nuo trijų šimtų iki keturių šimtų penkiasdešimt eurų.

 

Susižalojo motociklininkas

Lapkričio 18 d. 16.45 val. gautas pranešimas, kad kelyje Vilnius-Švenčionys-Zarsai ,70 km.,  netoli Šutų kaimo, pranešėjas matė, kaip motociklas „Suzuki“ nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Nuvykus į įvykio vietą paaiškėjo, kad motociklo vairuotojas, gimęs 1991 metais, blaivus. Patyrė kojos traumą. Išvežtas į Vilniaus Santaros klinikas, kur nustatytas šokikaulio, pėdos ir pėdikulio lūžis. Pradėta administracinio nusižengimo bylos teisena.

 

Grasino... nupjauti galvą

Lapkričio 21 d. gautas pareiškimas iš Lauko g., Švenčionėlių m., gyventojos, gimusios 1976 metais,  kad ji gavo grasinančio pobūdžio skambutį, buvo grasinta išprievartauti ir nupjauti galvą. Moteris turi pakankamą pagrindą manyti, kad grasinimai yra realūs. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Vairavo neblaivi

Lapkričio 24 d. 04.17 val. Kaštonų g., Švenčionėlių mieste, sustabdytas automobilis „Audi“, kurio vairuotojai nustatytas 0,52 prom. girtumas. Jai surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia baudą nuo trijų šimtų iki keturių šimtų penkiasdešimt eurų.

 

Nuolat terorizuoja žmoną

Lapkričio 24 d. 12.22 val. gautas pranešimas, kad Sodų g., Pabradės mieste, girtas vyras, gimęs 1975 metais, elgiasi agresyviai, grasina nužudyti žmoną, padengti namus ir aplinkinius pastatus, sistemingai baugina, naudodams psichinę prievartą žmonos atžvilgiu. Jam nustatytas 2,78 prom. girtumas. Atvykusi GMP vyriškiui sveikatos sutrikimų nenustatė. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo.

 

Rado sprogmenį

Lapkričio 25 d. 08.58 val. gautas pranešimas, kad Daukšiškės k. aptiktas sprogmuo. Nustatyta, kad tai 122 mm artilerijos sviedinio dalis, išminuotojai išvežė į Pabradės poligoną sunaikinimui.

 

Sumušė sugėrovas

Lapkričio 30 d. apie 09.50 val. Vidžių g.,  Adutiškio mstl., išgertuvių metu kilus konfliktui vyras, gimęs 1982 metais,  kumščiais ir kojomis sumušė 1990 metais gimusį vyrą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Smurtavo artimieji

Lapkričio 17  d. 22.02 val. gautas pranešimas, kad Lauko g., Pabradės mieste, 1979 metais gimęs vyras, kuriam nustatytas 3,06 prom. girtumas, smurtavo prieš savo blaivią žmoną, gimusią 1980 metais, t.y. stipriai suspaudė dešinį petį, prispaudė prie sienos,  po to kumščiu trenkė į petį ir į nugarą, taip sukeldamas jai fizinį skausmą.  Smurtautojas uždarytas į areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Lapkričio 21 d. gautas Strūnaičio g., Švenčionių m., gyventojos, gimusios 1960 metais,  pareiškimas, kad jos sugyventinis, gimęs 1949 metais, nuolat smurtauja jos atžvilgiu. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Lapkričio 22 d. apie 20.30 val. Lazdinių k., buitinio konflikto metu vyras, gimęs 1982 metais, rankomis už kaklo smaugė sutuoktinę, gimusią 1978 metais, kumščiu kelis kartus trenkė į galvą, bei vieną kartą kumščiu į veidą trenkė kartu gyvenančiam savo dėdei, gimusiam 1962 metais. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl smurto artimoje aplinkoje.

 

Eismo įvykius galima bus deklaruoti programėle

Nuo 2019 m. gruodžio 2 d. Lietuvoje pradės veikti programėlė, skirta Lietuvos teritorijoje įvyksiančių smulkių (techninių) eismo įvykių aplinkybių deklaravimui el. būdu, kuomet eismo įvykyje dalyvauja Lietuvoje registruotos transporto priemonės. Programėle, kaip alternatyva popieriniam deklaracijos variantui, galima fiksuoti eismo įvykius, siejamus su privalomuoju draudimu, KASKO įvykių deklaravimas nenumatytas. Prisijungti bei naudotis programėle galima įprastose naršyklėse adresu http://draudimoįvykiai.lt.

Lyginant su lygiagrečiai naudojamų popierinių eismo įvykių deklaracijų pildymu, ši programėlė leidžia greičiau, tiksliau ir paprasčiau užfiksuoti eismo įvykio aplinkybes. Joje reikės nurodyti mažiau informacijos, negu reikia įrašyti popieriniame deklaracijos variante, be to deklaruojant nereikės ieškoti draudimo ar kitų dokumentų, nes šie deklaravimui reikalingi duomenys bus užpildyti iš Biuro informacinės sistemos duomenų. Deklaruoti duomenys bei nuotraukos nedelsiant bus perduoti atsakingai draudimo bendrovei.

Programėlė veiks išmaniuosiuose mobiliuosiuose įrenginiuose, galinčiuose nustatyti GPS koordinates ir turinčiuose fotokamerą. Daugiau informacijos apie šias ir kitas programėlės galimybes nuo 2019 m. gruodžio 2 d. galima rastihttps://www.cab.lt/paslaugos.

 

Švenčionių r. PK inf.