Mes turime 197 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4150
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21492
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65475
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Gintautui Steckiui, nuskriaudusiam nepilnametę, apribota laisvė

2019 m. gruodžio 7 d., šeštadienis, Nr.90 (1910)

Kaip jau rašėme, rajono tarybos valdančiosios daugumos narys Gintautas Steckis pripažintas kaltu dėl smurtinio išpuolio prieš nepilnametę Švenčionėlių miesto centre 2017 m. Tai - pirmas atvejis rajono istorijoje: kai buvo nuteistas už smurtavimą mero komandos narys.

Mero partijos rinkimų sąraše G.Steckis buvo įrašytas aukštose pozicijoje, nors tuo metu jau vyko teismo procesas. Gavęs tarybos nario mandatą, G.Steckis džiaugėsi jo teikiamomis privilegijomis (garbė + 500 eurų išmoka kas mėnesį) neilgai. Įsiteisėjus Vilniaus apygardos teismo apkaltinamajam nuosprendžiui, Vyriausioji rinkimų komisija panaikino Gintauto Steckio tarybos nario mandatą.

Vilniaus regiono apylinkės teismo Švenčionių rūmų 2019 m. gegužės 3 d. nuosprendžiu, G. Steckis pripažintas kaltu pagal Lietuvos Respublikos BK 140 straipsnio 1 dalį. Jam paskirta 6 mėnesių laisvės apribojimo bausmė, kurios metu uždrausta bendrauti su nukentėjusiąja ir paskirtas įpareigojimas būti namuose nuo 23.00 val. iki 06.00 val.

Iš kaltinamojo G.Steckio nukentėjusiosios naudai priteista 400 Eur neturtinei žalai atlyginti, Ligonių kasoms už medicininę pagalbą nukentėjusiajai iš G.Steckio priteista 91,64 Eur.

G.Steckis nuo Klipčių atėjimo į valdžią įdarbintas „Švenčionių švaros“ direktoriaus pavaduotoju. Šaltinių teigimu, jis labai artimas mero tėvo bendražygis.

Mūsų inf.