Mes turime 298 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3714
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13901
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89931
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Vajuonio ežeras traukia brakonierius

2019 m. gruodžio 11 d., trečiadienis, Nr.91 (1911)

Gruodžio 2 d. rytą Vajuonio ežere sulaikytas asmuo, iš valties žvejojęs statomuoju tinklu. Pažeidėjas tinklą saugojo visą naktį, tačiau pareigūnų pergudrauti jam nepavyko, kaip ir nepavyko sugauti žuvų.

Už neteisėtą žvejybą draudžiamu ne mėgėjų žvejybos įrankiu asmeniui gresia nuo 120 iki 300 eurų administracinė bauda kartu su pažeidimo padarymo įrankių – valties ir statomojo tinklo konfiskavimu. Maždaug prieš mėnesį tas pats asmuo buvo sulaikytas toje pačioje vietoje, žvejojęs tokiu pačiu būdu, todėl šįkart bus įvertintos ir sunkinančios aplinkybės.

Sulaikyti pažeidėją padėjo aplinkos apsaugos pareigūnų gauta informacija apie galimai neteisėtai žvejybą su tinklais Vajuonio ežere vykdantį asmenį.

Gruodžio 4 d. vakarą vėl toje pačioje vietoje –Vajuonio ežere – sulaikyti du asmenys, iš valties žvejoję draudžiamu būdu ir draudžiamais tinkliniais ne mėgėjų žvejybos įrankiais – dviem statomais tinklais.

Pučiant gana stipriam vėjui, visiškoje tamsoje, nenaudodami jokio šviesos šaltinio pažeidėjai „dirbo“ gana profesionaliai, nes tinklai buvo pastatyti praėjusią naktį skirtingose ežero pusėse. Buvo sugavę 2 kg seliavų.

Už neteisėtą žvejybą draudžiamu ne mėgėjų žvejybos įrankiu asmenims gresia nuo 120 iki 300 eurų administracinė bauda kartu su pažeidimo padarymo įrankių – medinės valties, statomųjų tinklų ir žuvies – konfiskavimu. Taip pat bus įvertinta ir žala žuvų ištekliams.

Aplinkos apsaugos departamentas prie Aplinkos ministerijos (AAD) primena, kad vandens telkinyje pastebėjus nepažymėtus, draudžiamus žvejybos įrankius, neišimant jų iš vandens, reikia apie tai pranešti aplinkosaugininkams. Tai galima padaryti skambinant skubios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 arba tiesiogiai AAD telefonu 8 (5) 273 2995.

Aplinkos apsaugos departamento inf.

 

 
Reklaminis skydelis